Pola veka od prvog singla Roling Stonsa

Pola veka od prvog singla Roling Stonsa

Pop kultura -
Pre tačno 50 godina, 7. juna 1963. slavni The Rolling Stones objavili su svoj prvi singl - "Come On", obradu hita Čaka Berija koji je pesmu napisao dve godine ranije

Stonsi su na početku karijere dugo odbijali da "Come On" sviraju na koncertima, a njihov izdavač "Decca" samo jednim oglasom reklamirao je ovo izdanje. Zahvaljući vernim fanovima i fan-klubu, singl je došao do 21. mesta britanske TOP liste.

Stonsi su godišnjicu izasla prvog singla obeležili na koncertu u Torontu, iako je on bio 6. juna, dan ranije u odnosu na jubilej. “Sutra je dan kada je "Come On" krenuo u život pre 50 godina. Nisam siguran da se sećam svih reči," rekao je Mik Džeger dok je najavljivao pesmu. Ovo je bio zaista poseban poklon za fanove - tokom karijere, The Rolling Stones su "Come On" izveli na koncertima samo 8 puta.

Legendarni gitarista benda Kit Ričards u svojoj aubotiografiji "Život" priznao da je za prvi singl namerno odabrana pesma sa "komercijalnim potencijalom", iako "Come On" nije bila deo njihovog tadašnjeg repertoara, niti je imala previše veze s onim što su tada radili, a to je bio klasični blues.

http://www.youtube.com/watch?v=NV62UcqbcQA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track