Tračarenje je dobro za naše zdravlje!
Foto: Profimedia

Tračarenje je dobro za naše zdravlje!

Pop kultura -
Nedavna istraživanja pokazala su da je tračarenja u umerenim količinama zdravo. Pitali smo se na koji to način i evo što smo saznali

Od davnina je poznato kako je tračarenje vrlo zastupljen oblik komunikacije među ljudima, posebno među ženama.

Nedavna istraživanja pokazala su da je tračarenja u umerenim količinama zdravo. Pitali smo se na koji to način i evo što smo saznali.

1. Tračarenje smanjuje stres i teskobu

Drugim rečima, kada čujemo da je nekome gore nego nama, jednostavno se osećamo bolje. To ne znači da kad čuješ da je netko od tvojih prijatelja ili poznanika dobio otkaz, prekinuo vezu i slično, da ćeš skakati od sreće, već da ćeš tad shvatiti da tvoj život i nije tako loš kako si mislila.

2. Tračarenjem lakše procenjujemo osećaje

Zvuči li poznato situacija u kojoj se prijateljici žališ na sadašnjeg, a pogotovo bivšeg dečka? Zapravo ne tražiš istinu, već tražimo potvrdu za naše stavove. A kad dobijemo jednu ili više potvrda, lakše nam je da procenimo što ćemo i kako ćemo dalje.

3. Tračarenje nas povezuje i stvara osećaj pripadnosti

Kad ogovaramo, slušamo jedni druge, tvrde naučnici. Na taj način se povezujemo sa drugim ljudima i osećamo kao da negde pripadamo. Takođe, tračarenjem prikupljamo informacije o ljudima i njihovom ponašanju, a ne samo o tome ko je s kim, kad i kako, pa nam je lakše da prepoznamo lažljive i prevrtljivce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track