Kraljevski apartman predgrupa Whitesnakeu

Kraljevski apartman predgrupa Whitesnakeu

Pop kultura -
Popularni rokeri promovišu svoj album "Igre bez pravila" iz prošle godine, a tokom jednočasovnog nastupa izvešće i neke od svojih najvećih hitova

BEOGRAD - Beogradska grupa "Kraljevski apartman" nastupiće kao predgrupa na velikom koncertu grupe "Whitesnake" u petak 14. juna na Donjem gradu Kalemegdana, saopšteno je iz "Avalon" produkcije.

Popularni rokeri promovišu svoj album "Igre bez pravila" iz prošle godine, a tokom jednočasovnog nastupa izvešće i neke od svojih najvećih hitova. Kapije se otvaraju od 19 časova, a "Kraljevski apartman" se na bini očekuju već oko 20 časova. Ulaznice se prodaju na blagajnama Eventima po nepromenjenim cenama - parter 1.990, Fan Pit 2.990 i VIP tribina 3.500 dinara.

"Kraljevski apartman" jedan je od najdugovečnijih hard rok sastava u Srbiji, sa karijerom koja seže čak do 1979. godine kada gitarista Zoran Zdravković osniva bend Apartman 69 sa kojim 1983. objavljuje album "Seti se moje pesme".

Trinaest godina kasnije Zdravković osniva novi bend sa pevačem Zoranom "Lotketom" Lalovićem kojem daju naziv Kraljevski apartman i 1997. godine objavljuju album "Long Live Rock "n" Roll" sa i danas popularnim pesmama kao što su "Mračan grad" i "Misterija".

Slede albumi "Izgubljen u vremenu" (2000), "Rocker" (2002), "Ruka pravde" (2004), "Čuvar tajni" (2008) i prošlogodišnji "Igre bez pravila".

"Kraljevski apartman" jedan su od retkih domaćih bendova čiji su albumi distribuirani u oko 20 zemalja sveta kao što su Rusija, Holandija, Japan, Nemačka i druge. Status jednog od najboljih hard rok bendova kod nas potvrdili su i nastupom pre legendarne grupe "Deep Purple" u Beogradu 2004. godine, ali i pre grupe "Whitesnake" na Tašmajdanu 2006. godine.

Publika ih najviše prepoznaje po kultnim rok pesmama "Dama iz kraljevskog apartmana", "Ne verujem u lažne anđele", "Ruka pravde"...

http://www.youtube.com/watch?v=1zYu68OYkxg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track