Evropski Ultra Music Festival na Jadranu

Evropski Ultra Music Festival na Jadranu

Pop kultura -
Splitski stadion Poljud i Amfora Grand Beach Resort na Hvaru ugostiće 12, 13 i 14. jula 37 vodećih svetskih DJ-eva

Počinje sezona muzičkih festivala, a Hrvatska ovog leta ima priliku da bude domaćin jednog od najboljih u svetu u sferi elektronske muzike, Ultra Music Festivala.Splitski stadion Poljud i Amfora Grand Beach Resort na Hvaru ugostiće 12, 13 i 14. jula 37 vodećih svetskih DJ-eva. Prema procenama organizatora, prvo izdanje festivala posetiće 60.000 ljubitelja elektronske muzike iz celog sveta, a Split će se zahvaljujući ovom događaju upisati na kartu vodećih svetskih destinacija u industriji zabave i postati evropski pandan Majamiju.

Prva dva dana festivala Ultra Europe održaće se u Splitu, a nastupiće Arty, Sander Van Doorn, Krewella, Swanky Tunes, Riot Gear, Guy Gerber, Jamie Jones i Luciano i mnogi drugi. Treći dan festivala seli se na ostvrvo Hvar, na plažu ispred hotela Amfora, a ekskluzivnu žurku će predvoditi švedski elektro duo Dada Life zajedno sa Erickom Morillom i Steveom Aokijem.

Nastup najpopularnijih imena elektronske muzike današnjice, na Jadransku obalu će privući izuzetno veliki broj posetilaca iz celog sveta. Organizatori su odabrali Hrvatsku kao zemlju u kojoj će se evropski Ultra Festival održavati i narednih pet godina, što predstavlja jednu od najznačajnijih investicija u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave. Ultra Music Festival se prvi put održao u Majamiju, SAD, 1999. godine, a ove godine proslavlja svoj 15. rođendan.

Organizovan je prenos festivala uživo preko YouTube UMF TV kanala, a 25 sati programa prenosiće preko 20 kamera. Ultra Music Festival u Majamiju postavio je rekord sa preko 10 miliona jedinstvenih gledalaca prenosa uživo.Više informacija o kartama i njihovoj kupovini mogu se pronaći na sajtu Ultraeurope.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track