ENKLAVA: Poslednja klapa o pogromu Srba na Kosovu

ENKLAVA: Poslednja klapa o pogromu Srba na Kosovu

Pop kultura -
U filmu "Enklava" obrađuje se tema srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama - enklavama

BEOGRAD - Scenarista i režiser Goran Radovanović završva sutra u beogradskoj Osnovnoj školi "Drinka Pavlović" snimanje filma "Enklava", najavio je Centar za filmsku umetnost "Art and Popcorn".

Snimanje je započeto nedaleko od Valjeva 30. aprila i trajalo je 33 dana, od toga 22 dana snimano je u Valjevu, četiri dana u Negotinu (Rajačke Pimnice) i sedam dana u Beogradu.

U filmu "Enklava" obrađuje se tema srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama - enklavama. Radovanović je rekao da je najuzbudljiviji bio rad sa četiri dečaka sa Kosova i Metohije.

"Čitav proces bio je obeležen snagom njihove neposrednosti i kreativnim iznenađenjima koje je trebalo kanalisati u zadate dramske tokove. Nebojša Glogovac, Anica Dobra i Miodrag Krivokapić su stvorili čvrstu, ali neobično spontanu glumačkuarhitektoniku filma koja je omogućila da se deca prirodno razigraju u svojoj dokumentarnoj autentičnosti", objasnio je reditelj.

Radovanović očekuje da će film biti gotov do kraja godine.Za montažu je zadužen Andrija Zafranović, scenograf je Vladislav Lašić, kostimograf Monika Gebauer, direktor fotografije Aksel Šnepat. U toku su pregovori sa nekoliko kompozitora oko muzike za film.

Glavne uloge u filmu tumače Nebojša Glogovac, Anica Dobra, Miodrag Krivokapić, Nenad Jezdić, Goran Radaković, Meto Jovanovski iz Makedonije, Ćun Laići sa Kosova i deca iz enklava Filip Šubarić, Denis Murić, Nenad Stanojković, Milan Sekulić.Film se realizuje u produkciji "Sein & Hain Film" iz Štutgarta i "Nama Film" iz Beograda, a u izvršnoj produkciji "Art and Popcorn" iz Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track