Srbi teraju Teslu u Hrvatsku

Nema gde da se snima „Tesla, gospodar sveta“

Srbi teraju Teslu u Hrvatsku

Pop kultura -
Producent Vladimir Rajčić kaže da Vlada Srbije otežava s potpisivanjem ugovora o finansijskoj i logističkoj podršci, Hrvati nude milione

Nema para ni za film o velikom srpskom naučniku, kojeg slavi ceo svet!Ostvarenje o Nikoli Tesli „Tesla, gospodar sveta“, kako sada stvari stoje, neće se snimati u Srbiji! Vladimir Rajčić, producent filma, u izjavi za Kurir kaže da još neizvesno potpisivanje ugovora s Vladom Srbije, koja je trebalo da bude finansijer dela projekta.

Zainteresovani i MađariRealizacija ovog velikog ostvarenja u Srbiji dovedena je pitanje jer naša vlada oteže s formiranjem radne grupe i potpisivanjem ugovora o finansijskoj i logističkoj podršci.- Narednih dana biće poznato kada počinje snimanje. Moja želja je da se film radi u Srbiji. Imam dogovor s premijerom, koji će se, nadam se, ipak biti ispoštovan. Ukoliko budemo morali da odustanemo od prvobitne ideje da ga snimamo u Srbiji, idemo u zemlje okruženja koje su zainteresovane da se film radi kod njih - kaže Rajčić.Među onima koji žele da pomognu snimanje ovog ostvarenja su i Hrvati.- Hvati mi već nekoliko godina nude milione da film snimim na njihovoj teritoriji. Zainteresovani su i u Mađarskoj i u još nekoliko evropskih zemalja. Nisam više siguran da li ćemo opet moći da odlažemo početak snimanja zbog obaveza glumaca - iskren je Rajčić.Ministarstvo ćutiPodsetimo, kako se spekuliše, glavnu ulogu u ostvarenju „Tesla, vladar sveta“ trebalo bi da igra Kristijan Bejl, a u glumačkoj ekipi trebalo bi da se nađu i Rade Šerbedžija, Majkl Medsen, Lolita Davidovič, Harison Ford i Nikolas Kejdž. Film će režirati Majkl Njuel, koji je radio serijal „Hari Poter“.Kontaktirali smo Ministarstvo kultutre, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Vladimir i Predrag Rajčić tri puta odlagali početak snimanja
Vladimir i Predrag Rajčić tri puta odlagali početak snimanja

Kristijan Bejl
Kristijan Bejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track