ZVEZDE ŽRTVE NASILJA: I njih su vršnjaci tukli u školi

ZVEZDE ŽRTVE NASILJA: I njih su vršnjaci tukli u školi

Pop kultura -
Mnogi slavni glumci, pevači i sportisti bili su žrtve tinejdžerskog nasilja za vreme školovanja

Bullying je svuda oko nas - ovim terminom označava se zlostavljanje deteta od strane drugog deteta ili više njih, a može imati više formi – fizičko, emocionalno, verbalno, seksualno, putem interneta ili kombinacija navedenog.

Nažalost, danas smo svedoci da često tinejdžeri žrtve bullyinga podižu ruku na sebe jer više ne mogu da izdrže nasilje. Takođe, mnogi slavni glumci, pevači i sportisti bili su žrtve tinejdžerskog nasilja za vreme školovanja, a evo kako su se snašli u tome i što o svemu kažu.

Ema Votson - glumica je poznata iz filmova o Hariju Poteru - upisala je koledž Braun, međutim posle nekog vremena odlučila je da pauzir sve zbog vršnjačkog zlostavljanja. I u školi su je često zezali, na primer kada bi rekla odgovor na postavljeno pitanje, svi bi izvikivali: "Tri boda za Gryffindora!"

Robert Patison - danas za njim lude žene širom planete, ali dok je išao u školu često su ga tukli. Kaže kako ih nije provocirao, jedino se ponašao kao glumac, a to je drugima išlo na nerve. Jednom su mu ukrali pertle sa patika.

Sandra Bulok - njena majka je operska pevačica i često je sa njom putovala po Evropi. Kada bi se Sandra nakon tih putovanja vratila u Ameriku, izgledala je potpuno drugačije, pogotovo zbog odeće. Zbog toga su joj se svi rugali, ali ona zaključuje kako su deca zla, a i dan-danas se seća imena i prezimena svih onih koji su joj se rugali.

Tom Kruz - glumac je kao dete imamo problema sa čitanjen i pisanjem (disleksija). Zbog toga su ga stalno zadirkivali, a on je bežao iz škole u školu. Promenio je čak 15 škola u 12 godina. Takođe, budući je nizak, i zbog toga su ga često zadirkivali. I ne samo to, otac ga je neprestano tukao, a o njemu danas kaže da je bio nasilnik i kukavica. Navodno se zbog svega pridružio scijentološkoj crkvi.

Pirs Brosnan - sa 11 godina se preselio iz Irske u Veliku Britaniju i zadržao svoj naglasak zbog čega su ga svi zadirkivali. Osim toga, bio je jako sramežljiv i nikome nije uzvraćao udarce. Danas kaže: "Ali eto, sve sam to preživio!"

Kejt Vinslet – danas je mnogi obožavaju zbog bujnih oblina, ali u školi su je uvek zadirkivali jer je buca. Govorili su joj: "Šteta, imaš tako lepo lice!", ali i "Možeš ti i izgubiti kilograme, ali uvek ćeš biti ružna!"

Ledi Gaga - u školi je želela da izgledati kao Boy George, ali nije se uklapala, svi su je zbog toga zadirkivali, a njoj je trebalo mnogo vremena da prihvati sama sebe. Danas svojim obožavateljima sa sličim problemima poručuje: "Ponekad se ne osećate kao pobednik, ali to ne znači da niste pobjednik".

Džesika Alba - deca je nisu volela i stalno su je napadala i zadirkivala. Tata ju je uvek pratio u školu kako bi mogla na miru ući, a često je ručak jela u domarevoj prostoriji.

Rijana - u školi su je svi zezali jer je imala svetliju kožu od dece u razredu.

Viktorija Bekam - kaže kako je celo školovanje pokušavala da se uklopi, ali nije uspevala. Zbog svega kaže kako se uvek osećala jadno. Zezali su je zbog svega i svačega, a najčešće su je gurali, pretili da će je pretući i trčali za njom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track