Krivokapić: Enklava nosi dobru emociju

Krivokapić: Enklava nosi dobru emociju

Pop kultura -
Film obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama, a deca do škole idu oklopnim transporterima

BEOGRAD - Pozorišni i filmski glumac Miodrag Krivokapić izjavio je na proslavi poslednje klape filma "Enklava" Gorana Radovanovića, da taj film ima dobru i tačnu emociju.

"Ovaj film po mom mišljenju ima dobru i tačnu emociju", rekao je Krivokapić, ocenivši da, ako je ekipa koja je radila na filmu, na čelu sa rediteljem uspela da je prenese biće to jedan baš uspešan film.

Enklava obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama - enklavama. Primorani na ovakav život, ograničeni da žive na skučenom prostoru, Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji žive svoje živote na veoma težak način. Njihova deca idu u škole koje se nalaze van enklava, a do tamo se prevoze u utrobama oklopnih transportera. U filmu se postavlja pitanje - šta se dešava kad neko premine u enklavi, a groblje se nalazi van nje, na neprijateljskoj teritorij. U ovoj priči, uz mnogo peripetija, jedan 80-godišnji starac ipak će biti sahranjen zahvaljujući svom unuku,10-godišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku - da zavoli i stekne prijatelja na suprotnoj strani.

Krivokapić, koji igra uz Anicu Dobru, Nebojšu Glogovca, Nenada Jezdić, Goran Radaković, Meta Jovanovskog (Makedonija), Ćuna Laićija (Kosovo) i dece sa Kosova, istakao je da publika prihvati sve ono što glumci i reditelj urade dobro i ako ih ta priča na bilo koji način dirne.

"To je isto i na filmu i u pozorištu, ako film ima dobru emociju i priču to nikoga ne ostavlja ravnodušnim", istakao je Krivokapić koji se nadavno ostvario u ulozi starog Konstanina u predstavi Juga Radivojevića "Konstantin" koja je i imala svoje premijere u Nišu i Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track