Kokan Mladenović: Ivana Dimić je lažirala podatke!
Foto: Zorana Jevtic

Reagovao na optužbe

Kokan Mladenović: Ivana Dimić je lažirala podatke!

Pop kultura -
Odgovor Bivši upravnik Ateljea 212 negira da je ostavio dug od 36.867.034 dinara, kako je saopštila v. d. upravnice te pozorišne institucije

Dugovanja su mnogo manja!Na optužbe Ivane Dimić, v. d. upravnice Ateljea 212, da je kao njen prethodnik na čelu pozorišta ostavio dugovanja od 36.867.034 dinara, reagovao je Kokan Mladenović. Reditelj se oglasio saopštenjem u kojem kaže da je nova direktorka obmanula javnost i iznela netačne podatke.Skriva svoju nemoć- Za razliku od prethodnih godina, pozorište Atelje 212 nije završilo sezonu trijumfom, ili bar učešćem na nekom od najznačajnijih evropskih festivala, već konferencijom za novinare. Sakrivajući sopstvenu nemoć i kreativnu jalovost, poslovne rezultate koji su sramotni u odnosu na protekle Ateljeove sezone, kao i četvorostruko manji prihod na blagajni, uz samo jednu premijeru izašlu iz „nove kreativnosti“ slavnog Ateljea 212, Ivana Dimić je, falsifikujući službene podatke, grubo obmanula javnost visinom nasleđenog duga iz vremena prethodne uprave - naglašava Mladenović i dodaje:- Voleo bih da, u ime istine i zakona, uprava Ateljea 212 učini dostupnim javnosti službeni dokument o primopredaji dužnosti. U tom dokumentu je jasno navedena visina duga u trenutku prestanka mog mandata i on svojim sadržajem grubo diskredituje gospođu Dimić, stavljajući njene izjave s druge strane razuma i zakona.Poziv na TV duelMladenović je pozvao Dimićevu na televizijski duel.- S velikim zadovoljstvom ću se s novom upravnicom sresti u bilo kojoj TV debati, javnoj raspravi ili na bilo kom mestu koje omogućava razgovor argumentima, a ne paranoidne monologe u prisustvu medija. Moto jedinog postavljenog teksta u Ateljeu u ovoj sezoni, Gogoljevog „Revizora“, jeste: „Ne krivi ogledalo ako ti je lice ružno!“ Možda je neko trebalo da pročita tekst pre postavljanja na scenu - zaključuje bivši upravnik.

Svi podaci su dostupni javnostiIvana Dimić nije želela da polemiše s Kokanom Mladenovićem, već je u izjavi za Kurir samo kratko rekla:- Svi podaci su dostupni javnosti. Dođite slobodno u Atelje, dobićete dokumenta na uvid. Nisam se obraćala lično gospodinu Mladenoviću, nego sam samo iznela činjenice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track