Kim se porodila ranije da spase nerođenu ćerku
Foto: Daily Mail

Kim se porodila ranije da spase nerođenu ćerku

Pop kultura -
Kim Kardašijan (33) lekari su u petak upozorili na preeklampsiju, po život opasno stanje koje karakteriše visok krvni pritisak i proteini u urinu

Rijaliti zvezda bila je prisiljena da rodi pet nedelja pre termina i spasi život nerođene devojčice zbog potencijalno po život opasne preeklampsije, navode britanski mediji.

Kim Kardašijan (33) lekari su u petak upozorili na preeklampsiju, po život opasno stanje koje karakteriše visok krvni pritisak i proteini u urinu. Ona može da prouzrokuje da se krvni sudovi suze što rezultira visokim krvnim pritiskom i smanjenim protokom krvi, a to može uticati na organe u celom telu, uključujući jetru, bubrege i mozak. Kada je smanjen dotok krvi u matericu to može prouzrokovati probleme za dete, kao što su slab rast, premalo plodove voda i odvajanje posteljice od zida materice pre porođaja.

Kim je zbog toga bila primorana da rodi pet nedelja ranije i spasi život svoje nerođene devojčice. Ona je u subotu u 1 sat i 30 minuta nakon ponoći prirodnim putem na svet donela devojčicu.

Kim su lekari upozorili da treba da pazi na krvni pritisak jer hipertenzija može postati pravi problem u takvim slučajevima.

"Kim treba da proverava krvni pritisak jer on može uzrokovati probleme i nakon porođaja", otkrio je izvor.

Uz starletu i bebu sve vreme bio je i reper Kanje Vest koji hrabru verenicu uskoro planira da odvede pred oltar. “Nakon lansiranja novog albuma, Kanje planira novi projekat a to je da oženi Kim. Sledeće dve nedelje, Kim želi da bude uz nju 24 sata dnevno”, otkriva izvor za magazin People.

Prema navodima medija, Kim i Kanje su snimali sam porođaj ali on neće biti emitovan jer Kanje Vest to ne dozvoljava. Par je veoma srećan i otkako je dobio ćerku dobio je i inspiraciju pa je tako napisao već pet pesama, a rijaliti zvezda je odlučila da počne sa dijetom i vrati svoju nekadašnju besprekornu liniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track