Iskra Brajović: Moje srce osvojio je kolega!
Foto: Marina Lukić

Intervju, glumica, ćerka poznatog glumca Voje Brajovića otvorila dušu

Iskra Brajović: Moje srce osvojio je kolega!

Pop kultura -
Zaljubljena Iako sam izjavila da samo u ljubav na prvi pogled verujem, upravo s dečkom uživam u ljubavi koja se desila na drugi, ili čak treći pogled

Iskra Brajović televizijsku publiku osvojila je ulogom u seriji „Vojna akademija“.Trenutno igra za najmlađe u dečjem pozorištu Puž. U razgovoru za Kurir ćerka doajena srpskog glumišta Voje Brajovića priča o svojoj porodici, ulogama koje priželjkuje, ali i momku koji je osvojio njeno srce.- Ljubav me pokreće, to je moje gorivo. Iako sam izjavila da samo u ljubav na prvi pogled verujem, upravo uživam u ljubavi koja se desila na drugi, ili čak treći pogled. Tako da u ljubavi definitivno nema pravila. Zato je i lepa.Ko je momak koji je osvojio tvoje srce?- Jedan moj kolega. Pojavio se u mom životu u trenutku kada ni on ni ja to nismo planirali. Izgleda da je moje srce čekalo baš njega da bi bilo osvojeno.Kod tebe se sve vrti oko glume. Da li ti je to što si ćerka Voje Brajovića više donelo koristi ili štete?- Korisno je to što sam se uz njega dosta obrazovala i naučila mnogo o pozorišnoj i filmskoj umetnosti. Oduvek sam čitala pozorišne komade i pomno pratila dešavanja na beogradskoj sceni. A tamna strana medalje je ta što uvek postoje predrasude.Da li ti je otac najveći kritičar?- Oba roditelja su mi najveći kritičari, i na tome sam im zahvalna. Otac je bio skeptičan i upozorio me je na sve poteškoće koje jedan mlad glumac može da ima na početku karijere. Sad jasno vidim o čemu je govorio.Koliko je teško biti glumac u Srbiji?- Radoholik sam i kao jedinu manu svog poziva smatram to čekanje glumca da bude odabran. Teško je biti glumac bez angažmana ne samo u Srbiji, već svuda u svetu.Igraš u mnogim predstavama za decu. Koja je publika zahtevnija, mališani ili odrasli?- Od kada su me Branko Milićević i Caca Aleksić zvali da igram u pozorištu Puž, imam osećaj da sam stekla još jednu divnu porodicu. Deca su iskrenija i zahtevnija. Dečje predstave su mi najbolji trening glumačke kondicije i koncentracije.Kakav lik priželjkuješ da odglumiš?- Priželjkujem neku kamernu, građansku dramu. Maštam i o nekom filmskom mjuziklu, mada se oni kod nas ne snimaju.

Podrška... Voja Brajović
Podrška... Voja Brajović

Pomažem napuštenim životinjamaIskra obožava životinje. Trenutno živi s pet mačaka koje je našla na ulici.- Žalim što nemam sredstava da udomim više napuštenih ljubimaca. Divim se ljudima koji otvaraju azile. Često im i ja pomažem deljenjima oglasa za udomljavanje, a i donacijama za hranu i lekove.

Dođi će bolji dani za kulturuO stanju u kulturi mlada glumica kaže:- Žao mi je što na lestvici prioriteta kultura kao da ne zauzima neko visoko mesto. A pošto sam po prirodi optimista, smatram da će doći bolje vreme za kulturu i umetnost i da ćemo se probuditi iz ovog zimskog sna u kojem smo sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track