Egzit vilidž između Spensa i teniskih terena

Egzit vilidž između Spensa i teniskih terena

Pop kultura -
Kamp muzičkog festival biće postavljen na zelenoj površini između teniskih terena i Spensa, a izgradnja će početi sledeće nedelje

NOVI SAD - Kamp muzičkog festivala Egzit, 14. po redu, ove godine će biti postavljen na zelenoj površini između teniskih terena i Spensa, a izgradnja će početi sledeće nedelje. Ovu informaciju su nam nezvanično potvrdili i iz Udruženja Egzit i iz Gradske kuće, a biće obelodanjena na konferenciji za novinare ove nedelje.Konačna odluka o izgradnji kampa dijagonalno od Tržnog centra „Merkator“ na Limanu, doneta je u ponedeljak na sastanku direktora festivala „Egzit“ sa predstavnicima grada.

"Sastanak je održan, ugovori se usklađuju, a javnost će o svim detaljima biti informisana ove nedelje", rekli su nam kratko u Udruženju Egzit.

U Gradskoj kući su nam, po običaju, suprotno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, rekli da niko od gradskih čelnika neće da komentariše ovu informaciju.

Inače, lokacija Egzitovog kampa u poslednjih nekoliko godina je diskutabilna i bukvalno se, do nedelju dana uoči festivala, ne zna sa sigurnošću gde će biti pozicioniran.

Vilidž je 2011. godine bio na Petrovaradinskoj adi, tada se digla velika buka jer je kamp ugrozio izvorište vode. Kada je prošle godine Egzit ponovo insistirao na ovoj lokaciji, iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ su zapretili da će isključiti bunare na izvorištu i ostaviti kampere bez vode. Tada je kamp prebačen na Štrand, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo stalnih posetilaca gradske plaže.Međutim, ovo nisu jedini incidenti oko „Egzitovog“ kampa. Prvi i najozbiljniji dogodio se u parku ispred Filozofskog fakulteta, kada je grana pala i jednog od kampera usmrtila, a dvoje povredila. Tada je „Egzit“ vilidž premešten sa ovog mesta, na kom je zapravo od početka bio, i to u Petrovaradin, na Trandžamentu. Vojska Srbije je potom, zbog neplaćanja zauzeća javne površine, posle dve godine, zabranila da posetioci festivala ponovo razapnu šatore na ovom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track