POČINJE ZAGREVANJE:  Projekcije pobednika Palićkog festivala

POČINJE ZAGREVANJE: Projekcije pobednika Palićkog festivala

Pop kultura -
12. jula na Trgu slobode biće održan mini koncert Festivalskog orkestra "Nomus" i projekcija prvog trilera Alfreda Hičkoka "Stanar" iz 1926. godine

SUBOTICA - Projekcijama filmova - pobednika prethodnih festivala, u bioskopu na otvorenom u centru Subotice danas počinje "zagrevanje" za 20. Festival evropskog filma Palić.

Kako su saopštili organizatori, danas u bioskopu EuroCinema startuje i selekcija "Evropa i hrišćanstvo", dok će filmovi iz programa "Omaž dobitnicima nagrade Erste Underground Spirit" biti prikazani 6. i 7. jula.

U saradnji sa "British Council", 12. jula na Trgu slobode biće održan mini koncert Festivalskog orkestra "Nomus" i projekcija prvog trilera Alfreda Hičkoka "Stanar" iz 1926. godine.

Program "Pobednici Palića" trajaće do 11. jula, a nastao je povodom obeležavanja dva jubileja - 20 godina Festivala evropskog filma Palić i 10 godina od kada je Festival orijentisan samo ka evropskom filmu.

U okviru programa biće prikazano 10 filmova koji su osvojili nagrade za najbolji film "Zlatni toranj".Kao doprinos obeležavanju 1.700 godina od objave Milanskog edikta, Festival evropskog filma Palić je priredio program "Evropa i hrišćanstvo" u okviru kojeg će od 2. do 5. jula biti prikazano osam filmova.

U bioskopu EuroCinema na Otvorenom univerzitetu Subotica 6. jula biće prikazan film "Usporeno ogledalo", a dan kasnije izbor kratkometražnih filmova i ostvarenje "Bez kormila" ovogodišnjih dobitnika nagrade "Erste Underground Spirit 2013" - mađarskog autorskog dua, Igora i Ivana Buharova.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, a u slučaju loših vremenskih uslova program sa Trga slobode će se prikazivati u bioskopu EuroCinema nakon završetka druge projekcije.

Dvadeseto izdanje Festivala evropskog filma Palić, jednog od najznačajnijih filmskih festivala u regionu, biće održano od 13. do 19. jula 2013. godine na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić i u Subotici.

Najbolje evropske filmove u Glavnom takmičarskom programu i ove godine gledaoci će moći da vide na Letnjoj pozornici, koja se nalazi u centru rustičnog parka kraj Palićkog jezera i važi za jedan od najlepših bioskopa na otvorenom u celoj Srbiji.

Festivalski program čini 11 filmskih selekcija - Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Omaž program za dobitnike nagrade "Aleksandar Lifka", Omaž program posvećen dobitniku nagrade "Erste Underground Spirit", Novi turski film, Novi mađarski film, Evropa i hrišćanstvo, Ekološki dokumentarci, Pobednici Palića i Dečiji program.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track