Mira Banjac: Vreme je za revoluciju!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Glumica ocenjuje dešavanja u kulturi

Mira Banjac: Vreme je za revoluciju!

Pop kultura -
Dogorelo Nećemo da budemo tender i neka datumska priredba za jednokratnu upotrebu. I treba da budemo na nogama. Stanje je alarmantno

Svojom pojavom pleni...Mira Banjac preksinoć je otvorila 42. filmske susrete u Sopotu. Ona igra glavnu ulogu u debitantskom filmu reditelja i scenariste Momčila Mome Mrdakovića „Mamaroš“, duhovitoj, zanimljivoj farsičnoj priči o sredovečnom muškarcu koji u životu ne ume da se snađe bez svoje majke.- U novom filmu „Mamaroš“ igram majku Bogdana Diklića. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim. Ništa mi nije bilo teško. On je divan dečko - kaže Mira i dodaje:Poziv u Pulu- Naučila sam u godinama koje su iza nas da igram majke i ova uloga mi je samo jedna u nizu. Međutim, nisam navikla na takvu postavku i odnos majke i sina jer iako živim u istoj kući s mojim detetom, ne funkcionišemo na taj način.Naša sagovornica snima film godišnje, a nedavno je završila snimanje filma Ognjena Sviličića u Hrvatskoj. Posebno ju je obradovao poziv da bude gost na Pulskom festivalu.- Obradovalo me je pismo koje je stiglo iz Pule. Festival slavi 60 godina i zvali su me da budem njihov gost. Vrlo rado ću otići. S glumicom takvog kalibra neizbežna je tema i aktuelno stanje u kulturi.Teška vremena- Svesni smo teškog vremena u kojem živimo i stvaramo. Danas smo na nogama jer branimo čast profesije. Nećemo da budemo tender i neka datumska priredba za jednokratnu upotrebu. Na nogama smo i treba da budemo na nogama. Stanje je alarmantno - poručila je čuvena dramska umetnica.

Bilo mi je zadovoljstvo da radim s Diklićem. On je divan dečko
Bilo mi je zadovoljstvo da radim s Diklićem. On je divan dečko

Uloge su mene nalazileMira voli sve svoje uloge kao decu:- Ne znam koja mi je najdraža uloga. Nikad ih nisam birala, ali su me pronalazile u pravo vreme.

Ima boljih glumaca od meneMira se osvrnula i na svoj rad u pozorištu.- Veoma sam zadovoljna malim stažom u teatru. Žao mi je što sam, za razliku od nekih kolega, morala mnogo više da se trudim oko svojih uloga. Nemam ruku jednog Ljube Tadića, koji kad podigne desnicu ispuni celu scenu. Nemam ni oči neke zanosne glumice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track