SUPER ŽENA: Srbija dobila najlepšu udatu Srpkinju

SUPER ŽENA: Srbija dobila najlepšu udatu Srpkinju

Pop kultura -
Jelena Adžić Kiš, majka troje dece, prva je najlepša udata žena i mama
1 / 4

Jelena Adžić Kiš prva je Mrs. Srbije, odnosno najlepša udata žena i mama, prvi put u Srbiji, sinoć je u hotelu Hyatt Regency izabrana Mrs. Srbije, odnosno najlepša udata žena i mama.

Pobednica će predstavljati našu zemlju u Kini krajem godine. Tridesetpetogodišnja Jelena Adžić Kiš, koja je osvojila najviše glasova stručnog žirija, već je deset godina u braku i ima troje dece. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Sidneju, predsednica je Matice iseljenika Srbije i trenutno priprema doktorat.

"Za mene je danas super žena ona koja zaista uspe da sačuva porodicu, ali ne formalno nego da ceni supruga, decu, pomoć roditelja, braću i sestre, kao jedan tim. Ja pod porodicom ne podrazumevam samo supruga i decu, već mnogo šire - mi smo svi jedan tim i jedni drugima činimo da nam život bude lakši. To se i deci trudim da usadim, jer smo mi kao domine, ako jedan pada svi se rušimo.

Jelena ima troje dece, dve devojčice i sina, koji je na dan kada mu je mama postala super žema napunio treći rođendan.

Šta mislite o položaju zaposlenih mama u društvu?"Nažalost, nama najveći problem predstavlja to što društvo ne dozvoljava fleksibilno radno vreme. Sećate se kako je bilo ranije kada se radilo do tri, pa bismo imali zajednički ručak, a do pet je bilo nepristojno zvati. Sada tek u pet završavamo s poslom, do šest smo kod kuće i sve što stignemo je da kažemo "laku noć" svojoj deci. To je pogubno i zbog svega toga treba imati na umu da porodica mora da se očuva.

Planirate da doktorirate? Da li je moguće to sve postići? "Mislim da sve može da se postigne. Meni je išlo ovako: jedna diploma- jedno dete. Planiram da doktoriram u Australiji na temu uloge novih lidera, kakvi su nam lideri potrebni u 21. veku, pa se bavim istraživačkim radom, možda su to žene...

Inače, direktorka izbora za Mrs. Srbija je Ana Šargić, koja je 2002. godine predstavljala Jugoslaviju na svetskom izboru za Mis Sveta i dospela u top 20. Ona je u aprilu 2013. godine imenovana za direktora nacionalnog takmičenja i licence Mrs. World za Mrs Srbija.

"Ovo takmičenje ima za cilj da naglasi ulogu udatih žena u društvu, da pokaže da se udate, porodične i poslovne žene mogu takmičiti, pobediti i predstavljati našu zemlju u svetu ravnopravno onima koje nisu u bračnoj zajednici", rekla je Ana Šargić, udata mama dve prelepe devojčice.

Pored stručnog žirija i novinarski žiri je imao priliku da izabere svoju favoritkinju. To je bila dvadesetšestogodišnja Ivana Rašković, udata mama dvoje dece, koja se bavi ulepšavanjem žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track