DŽEZ SPEKTAKL: Džordž Benson u Sava centru

DŽEZ SPEKTAKL: Džordž Benson u Sava centru

Pop kultura -
Vlasnika zvezde na Bulevaru slavnih u Holivudu, publika širom sveta poznaje po hitovima "Give Me The Night“, "On Broadway“, "Lady Love Me“, "Turn Your Love Around“, "In Your Eyes“ i drugim soul, fank i r’n’b numerama

BEOGRAD - Slavni američki pevač i gitarista, koga smatraju i jednim od najvećih džez, fank i soul muzičara svih vremena, Džordž Benson nastupiće u nedelju u Sava centru.

Novi Bensonov susret sa beogradskom publikom, kao jedini koncert ovogodišnjeg "Summertime“ festivala, prema najavi umetnika, sadržaće selekciju najvećih uspeha iz karijere duge više od pola veka, obeležene sa čak 10 "Gremi“ nagrada i 35 solo albuma.

Benson je bogatoj diskografiji nedavno dodao i novi album, snimljen u saradnji sa orkestrom od 42 muzičara i u celosti posvećen legendarnom pevaču i pijanisti Net King Kolu, koji je poput njega imao paralelno sa džezom i velike diskografske pop uspehe.

U Sava centru nastupiće u pratnji gitariste Majkla O’Nila, pijaniste Rendija Voldmana, basiste Stenlija Benksa, klavijaturiste Toma Hola i bubnjara Oskara Sitona.

Vlasnika zvezde na Bulevaru slavnih u Holivudu, publika širom sveta poznaje po hitovima "Give Me The Night“, "On Broadway“, "Lady Love Me“, "Turn Your Love Around“, "In Your Eyes“ i drugim soul, fank i r’n’b numerama.

Džez publika svakako izdvaja i njegova proslavljena izvođenja, sad već

standarda, kao što su numere "Breezin“, "Affirmation“, "This Masquerade“ ili "Being With You“, ali i Bensonove albume sa velikanima Majlsom Dejvisom, Al Džarom, Četom Etkinsom, Kvinsi Džonsom i brojnim drugim priznatim muzičarima.

Benson se kao saradnik pojavljuje na više od 130 albuma, 50 singlova i poseduje nekoliko koncertnih izdanja od kojih tri na DVD i BluRay video nosačima.

Ulaznice za njegov beogradski koncert prodaju se na blagajnama Sava centra i Eventima po cenama od 2.000, 2.500, 3.000 i 3.500 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track