Džordž Benson oduševio Beograđane

Džordž Benson oduševio Beograđane

Pop kultura -
Beograde! Volim vas! Hvala vam što ste došli večeras!, obratio se Benson

BEOGRAD - Slavni američki pevač i gitarista Džordž Benson nastupio je sinoć u velikoj dvorani Sava centra i oduševio Beograđane.

Novi susret Bensona sa beogradskom publikom jedini je koncert ovogodišnjeg "Summertime" festivala, a prisutne je pre koncerta pozdravio ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi. Kirbi je poželeo dobrodošlicu Bensonu čiji je veliki obožavalac i istakao da je tokom više od 50 godina duge karijere slavni muzičar osvojio 10 Gremi nagrada, snimio 35 solo albuma i izgradio sebi reputaciju jednog od najboljih džez muzičara svih vremena.

Beograđani su dočekali Bensona, gitaristu Majkla O’Nila, pijanistu Rendija Voldmana, basistu Stenlija Benksa, klavijaturistu Toma Hola i bubnjara Oskara Sitona gromoglasnim aplauzom, a pojedini i na nogama.

"Beograde! Volim vas! Hvala vam što ste došli večeras!”, obratio se Benson i nakon dva instrumentala prešao na hitove ”In your eyes”, “Turn your love around”, ”Nothing’s gonna ćange my love for you”, ”Kišes in the moonlight”. Bez mnogo komuniciranja sa publikom prelazio je sa melodije na melodiju, publika je oduševljeno pozdravljala njegovu umešnost na gitari, igrala uz poznate pesme.

Snimkom glasa sedmogodišnjeg Bensona koji peva numeru “Mona Lisa” počeo je set obrada džez standarda čuvenog Neta Kinga Kola sa novog Bensonovog albuma “Inspiration: A tribute to Nat King Cole”.

"Moja majka je čuvala ovaj snimak svih ovih godina. To je prva pesma na mom novom albumu posvećenom Netu Kingu Kolu. Ovaj snimak pokazuje koliko mu se divim", rekao je američki muzičar. Prvi put pred publikom izveo je obradu Kolove pesme "Walkin’ my baby", a na repertoaru su se našle i "Nature boy" i "Almost like being in love", sve ispraćeno odličnim reakcijama publike.

Hit "Give me the night" podigao je celu salu na noge. Oko bine se stvorila gužva, ljudi su igrli uz poznatu numeru, a to je bio i kraj zvaničnog dela koncerta. "Hvala vam što ste došli večeras! Uživali smo", poželeo je Benson laku noć publici i za kraj na bis otpevao "On Broadway".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track