Egzit u znaku Tesle, muzike i vatrometa
Foto: Zorana Jeftić

Spektakl u Novom Sadu: Počelo ludilo na Petrovaradinskoj tvrđavi

Egzit u znaku Tesle, muzike i vatrometa

Pop kultura -
Hiljade ljudi uživale u muzici Marčela, Viva voksa i Najla Rodžersa

Vatreni početak.Velikim vatrometom iznad oblačnog Novog Sada sinoć u 23 časa svečano je počeo 14. Egzit, koji će ove godine ugostiti najveće svetske muzičke zvezde. Čast da otvori festival pripala je Marčelu, koji je nastupio na Mejn Tesla stejdžu. Sjajna atmosferaNa istoj bini pojavila se i grupa Viva voks, nakon koje je pred publiku izašla glavna zvezda prve večeri, Najl Rodžers i njegov Sik bend. Najl, producent koji je najzaslužniji za Madoninu karijeru, neposredno pred izlazak na binu potvrdio je koliko se dobro oseća u Novom Sadu.- Oduševljen sam ljudima u Srbiji, atmosfera u Novom Sadu je sjajna, ovde mi je super. Nisam očekivao da će saradnja s Daft pankom biti toliko uspešna - rekao je Najl za Kurir.Deset hiljada turistaCeremonija otvaranja bila je u znaku Nikole Tesle, koji je rođen na jučerašnji dan. Organizatori festivala očekuju da će svake od pet večeri, koliko traje festival, na Petrovaradinu biti više od 40.000 ljudi. U Novi Sad je tokom proteklih dana pristiglo više od deset hiljada stranaca, što i ne čudi kad se uzme u obzir da je Egzit danas jedan od najkvalitetnijih muzičkih festivala.

Oduševili fanove...Solista Viva voksa
Oduševili fanove...Solista Viva voksa

Ovaj festival je srpski brend...Nebojša Stefanović
Ovaj festival je srpski brend...Nebojša Stefanović

Egzit je izvozni proizvod

Na temu „Rebrendiranje Egzita“, pre samog otvaranja održana je pres-konferencija, na kojoj je, pored stručnjaka iz inostranstva, govorio i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.- Egzit pretenduje da postane izvozni proizvod Srbije i smatram da će od sledeće godine to i biti - rekao je Stefanović, dok je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao značaj ove manifestacije za grad na čijem je čelu.- Egzit je jedan od najprepoznatljivijih brendova Novog Sada. Svake godine ugostimo mnogo ljudi, a poznati smo po gostoprimstvu - rekao je Vučević.Izvršni direktor festivala Dušan Kovačević ocenio je da se čitava Srbija može posmatrati kao jedan veliki brend, te da se konstantno mora raditi kako bi se svi potencijali zemlje iskoristili.Konferenciji su prisustvovali i Igor Mirović, savetnik generalnog direktora „Elektrovojvodine“ Dušan Adamović, kao i Slobodan Trkulja.Iako je bio najavljen dolazak Aleksandra Vučića, vicepremijer se nije pojavio jer je morao hitno da otputuje.

Ne propustite 22.15 Bed kopi, Mejn stejdž23.00 Snup Lajon, Mejn stejdž23.00 Vrum, Fjužn00.00 Rambo Amadeus, Fjužn02.30 Fetboj Slim, Dens arena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track