Petina roditelja misli da im je beba ružna
Foto: Daily Mail

Petina roditelja misli da im je beba ružna

Pop kultura -
Daleko od onoga da su svi roditelji beznadežno zaljubljeni u svoje novorođenče, nova studija kaže da čak 18 posto njih misli da im je beba ružna

Retko ko će to priznati, ali novo istraživanje pokazuje da petina roditelja misli da im je beba ružna.

Daleko od onoga da su svi roditelji beznadežno zaljubljeni u svoje novorođenče, nova studija kaže da čak 18 posto njih misli da im je beba ružna. Čak 82 posto ispitanika kaže da zaista veruju da je njihova beba najlepša na svetu.

Od 1.000 ispitanika koji su učestvovali u anketi, 18 posto je reklo da im se beba činila ružnom, a od toga je samo osam posto reklo da je taj osećaj moglo da podeli sa ostalim ljudima. Parovi su o tome razgovarali međusobno, ali su tu tajnu uglavnom zadržali za sebe.

"Izgleda da svi misle kako je njihova beba najlepša na svetu pa onda postoji pritisak da mora biti tako iako ponekad nije", otkrio je jedan od ispitanika. Drugi roditelj kaže da su s prvom ćerkom imali osećaj da je najlepša na svetu jer su bili mladi i prepuni očekivanja, a kada su dobili drugu devojčicu, bili su puno objektivniji i svesni da se ne radi o najlepšoj bebi.

Portparol kompanije PromotionalCodes koja je radila anketu objašnjava da roditelji osećaju pritisak da im novorođenče mora biti lepo, ali ako nije tako, to ne znači da ga ne vole dovoljno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track