AJRON MEN: Robert Dauni Džunior najplaćeniji glumac!
Foto: Rojters

Forbs

AJRON MEN: Robert Dauni Džunior najplaćeniji glumac!

Pop kultura -
Dauni je zahvaljujući ulogama u filmskim hitovima "Ajron Men 3" i "Osvetnici" - od kojih je svaki na blagajnama inkasirao više od milijardu dolara, završio na prvom mestu Forbsovog godišnjeg popisa najplaćenijih

NJUJORK - Sa zaradom od 75 miliona dolara, zvezda filma "Ajron Men", Robert Dauni Džunior našao se na čelu ovogodišnje liste najplaćenijih holivudskih glumaca, ispred Čeninga Tejtuma i Hjua Džekmena, objavio je Forbes.

Dauni (48) je zahvaljujući ulogama u filmskim hitovima "Ajron Men 3" i "Osvetnici" - od kojih je svaki na blagajnama inkasirao više od milijardu dolara, završio na prvom mestu Forbsovog godišnjeg popisa najplaćenijih holivudskih glumaca.

"Svaki studio želi da ga angažuje, a za to mora puno i da plati", ističe Forbs, koji je listu sastavio na osnovu procene zarada glumaca od juna prošle do juna ove godine.

Na drugoj poziciji je Čening Tejtum (33) sa zaradom od 60 miliona dolara, a treći je australijski glumac Hju Džekmen (44) sa zarađenih 55 miliona dolara.

U prvih pet su još Mark Wolberg (52 miliona) i Dvejn "Rok" Džonson (46 miliona).Za njima slede Denzel Vošington i Tom Kruz, koji je, za razliku od prošle godine kada je bio prvi, ove godine zauzeo tek osmo mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track