DEBITANT: Minja Subota postao glavni junak filma

„Neposlušni“ uskoro stižu pred publiku

DEBITANT: Minja Subota postao glavni junak filma

Pop kultura -
Čuveni voditelj je neka vrsta interaktivnog naratora, koji svojim postupcima utiče na tok radnje verujući da pomaže likovima da odrastu, kaže rediteljka Mina Đukić

Priča o ljubavi i odrastanju.Rediteljka Mina Đukić vratila se nedavno iz Karlovih Vari, gde je njen debitantski film „Neposlušni“ predstavljen u selekciji Izrada u toku, u okviru koje se svake godine prikaže dvadesetak ostvarenja koja su još u radnoj fazi. Mlada autorka iz Vojvodine veoma je zadovoljna reakcijama kritike.- Film je još uvek u postprodukciji. Plan je da premijera bude na nekom od relevantnih svetskih festivala a da ga nakon toga vidi i domaća publika. U Karlovim Varima je interesovanje za film pokazala i selektorka Sandens film festivala, kojoj se prezentacija „Neposlušnih“ veoma dopala - kaže Đukićeva za Kurir.Igra i Žarko Radić„Neposlušni“ prate priču dvoje mladih ljudi, bliskih prijatelja iz detinjstva, koji provode leto zajedno u rodnom gradu u Vojvodini. U njemu će se pojaviti i voditelj Minja Subota, a u epizodnoj ulozi hrvatski glumac Žarko Radić.Scenario za Subotu- Tu ideju sam dobila još dok sam pisala scenario i deo rizika je bio napraviti priču u kojoj je Minja Subota jedan od nosećih likova a prethodno ne stupiti s njim u kontakt. Međutim, Minja je nakon prvog razgovora prihvatio ulogu i posvećeno i sa uživanjem izgradio neuobičajen, uzbudljiv i zabavan lik. On je neka vrsta interaktivnog naratora, koji svojim postupcima utiče na tok priče verujući da pomaže likovima da odrastu.(LJ. R.)

Uloge koje će se pamtiti... Hana Selimović i Mladen Sovilj
Uloge koje će se pamtiti... Hana Selimović i Mladen Sovilj

Hvala glumcima- Glumce i veći deo ekipe birala sam isključivo u dosluhu i dogovoru s prirodom. Na glumačkoj hrabrosti mnogo hvala Hani Selimović i Mladenu Sovilju, na čijoj energiji se drži veliki deo ovog filma - kaže Đukićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track