Desničari žestoko protiv Bir festa
Foto: Nemanja Pančić

Prestonicu oblepili pozivima na bojkot

Desničari žestoko protiv Bir festa

Pop kultura -
Srpski narodni pokret 1389 protiv održavanja festivala u vreme velikogospojinskog posta i traže od organizatora da pronađu neki drugi termin

Ne prija im na ovu vrućinu.Desničarska organizacija Srpski narodni pokret 1389 traži bojkot Bir festa, koji se ove godine održava na Ušću od 14. do 18. avgusta. Beogradske ulice oblepljene su plakatima na kojima se javnost poziva da ne prisustvuje festivalu jer pada na crveno slovo, u vreme velikogospojinskog posta, koji traje od 14. do 28. avgusta.Narušavanje tradicije- Organizatori Bir festa tvrdoglavo i drsko nastavljaju sa održavanjem nepriličnog festivala alkohola i razuzdanosti u vreme kad Pravoslavna crkva to ne dozvoljava. Bir fest u vreme bogorodičinog posta vređa pravoslavne vernike, skrnavi našu duhovnost i narušava tradiciju prestonice - ispisano je na plakatu na kom je i reprodukcija lika Bogorodice Marije.Predsednik Upravnog odbora SNP 1389 Radojko Ljubičić naglašava da oni nisu za zabranu Bir festa, nego da samo žele da se pronađe drugi termin:- Ovo je akcija koja se odvija drugi put. Prošle godine je ostala neprimećena. Cilj naše organizacije, iza koje ne stoji nijedna politička stranka, nego mladi ljudi, jeste da se više poštuje vera i da se ovakav festival piva održi u neko drugo vreme. Hoćemo da informišemo mlade ljude koji posećuju ovakve manifestacije o istoriji i tradiciji našeg naroda.Bir fest: Ne zanima nas!Pozvali smo organizatore Bir festa, koji su poručili da ih ova kampanja ne zanima i da će festival biti održan u zakazanom terminu. - Festival je od osnivanja mesto okupljanja ljudi različitih veroispovesti, nacionalnosti i političkih opredeljenja. Kao organizatori događaja koji ima zabavan i turistički karakter, ne želimo da komentarišemo aktivnosti političkih organizacija. Belgrejd bir fest se za deset godina postojanja etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Srbije, te kao brend koji radi na promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža u inostranstvu.

Sporni plakat... Potpisan je SNP 1389
Sporni plakat... Potpisan je SNP 1389

Lažu, to nije naša kampanjaMiša Vacić, portparol SNP 1389, naglašava da oni nemaju nikakve veze s plakatima na kojima se poziva na bojkot festivala piva.- Mi ne stojimo iza kampanje protiv Bir festa. Smatramo ovo zloupotrebom našeg imena. Iza toga stoji jedan čovek, a ne pokret. Javnost dobro zna šta je SNP 1389. Žele da nas posvađaju sa omladinom zbog našeg izlaska na izbore u opštini Voždovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track