BOG TE VIDEO: Hrvati odlepili na Montevideo

Najgledanija TV serija

BOG TE VIDEO: Hrvati odlepili na Montevideo

Pop kultura -
Prema ispitivanju gledanosti, postala je najgledaniji program u terminu emitovanja na svim nacionalnim televizijama ostavivši za sobom i neke hrvatske serije

Priča o fudbalskoj reprezentaciji Kraljevine Jugoslavije hit je u „lijepoj njihovoj“!Posle velikog uspeha srpske serije „Vratiće se rode“, koja je u Hrvatskoj stekla kultni status, na televiziji RTL se nedeljom u udarnom terminu u 20 sati prikazuje „Montevideo, bog te video“. Dragana Bjelogrlića nimalo ne čudi što njegov rediteljski prvenac, rađen u produkciji „Intermedija netvorka“, kod naših komšija prolazi fantastično.- Nisam iznenađen, očekivao sam da će serija dobro proći. Neću da zvučim neskromno. Nedavno sam boravio u Hrvatskoj i baš sam se sreo s Ćirom Blaževićem dan nakon što je emitovana epizoda u kojoj se on pojavljuje u ulozi Ante Pandakovića, tadašnjeg selektora reprezentacije, i znam da je serija veoma gledana - kaže Bjelogrlić za Kurir, i dodaje:- Reč je o vrsti serije koja hrvatska publika izuzetno voli jer se takvi projekti tamo ne snimaju. Na njihovim televizijama nedostaje program koji prikazuje tople ljudske priče kroz dozu humora.Bjelogrlić je izrazio žaljenje što tamošnja publika nije bila u prilici da vidi i film „Montevideo, bog te video“.- Podsetiću čitaoce Kurira da je film prikazan na Pulskom festivalu. Dobio je i nagradu, a i ispraćen je pravim ovacijama. Krivo mi je što nije prikazan u hrvatskim bioskopima. Očekujem da će uspeh serije otvoriti vrata za distribuciju drugog dela filma - ističe Bjela, i dodaje da će nastavak priče o Blagoju Moši Marjanoviću i Aleksandru Tirnaniću publika u Srbiji moći da pogleda na jesen:- Ako bismo u nečemu mogli da budemo lideri u regionu, onda su to filmovi i serije. Treba samo malo više da obratimo pažnju na kvalitet. Uspeh „Montevidea“ to i pokazuje.

Bolje i od bosanskog humoraPrema podacima RTL prva i druga epizoda serije je bila najgledaniji format dana na svim nacionalnim televizijama! „Montevideo, bog te video“ je ostavio iza sebe bosansku seriju „Lud, zbunjen, normalan“, koja je važila za najgledaniju od sveg TV programa u Hrvatskoj.

http://www.youtube.com/watch?v=D5TK1AOpdNQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track