Stranci snimaju 3 rijalitija u Srbiji: Belgijski i srpski đubretari se udružili

Zanimljivo područje

Stranci snimaju 3 rijalitija u Srbiji: Belgijski i srpski đubretari se udružili

Pop kultura -
Drugi je američki rijaliti "International House Hunters", koji se prikazuje na američkoj televiziji Home and Garden TV, a treći su Izraelci

Belgijski rialiti šou "Jobs Without Frontiers" (poslovi bez granica) jedan je od tri rialiti programa te vrste koji se trenutno snimaju u našoj zemlji.

Drugi je američki rialiti "International House Hunters", koji se prikazuje na američkoj televiziji "Home and Garden TV".

I izraelska produkcija kuća "Artza" snimala je ovde svoj dokumentarni rialiti "Sofa Surfers".

Serijal "Jobs Without frontiers" se sastoji od 10 epizoda koje traju po sat, a u svakoj epizodi gledaoci imaju prilike da se upoznaju s ljudima različitih profesija koji putuju u određeni deo sveta kako bi tamo radili posao kojim se inače bave.

Snimanje u Srbiji odvijalo se u saradnji belgijske produkcije "Sputnjik" i domaće "Samaljot", koja je strancima pružila logističku podršku.

"Šou je u Belgiji veoma popularan i ovo je već druga sezona. Pošto su u pitanju đubretari, logično je što su ih poslali baš ovde da sortiraju i recikliraju smeće", rekao je za Marko Popović iz produkcije "Samaljot".

I dok prisutni Romi "nisu želeli da se eksponiraju", uspeli smo da porazgovaramo s belgijskim producentima, koji su nam otkrili kako je snimanje proteklo.

"Đubretari su se budili rano ujutru. Radili su po ceo dan s lokalnim stanovništvom. Ponekad su odlazili zajedno do grada da recikliraju smeće", objašnjava producent Erik.

Završna scena snimljena je u petak. "Dugo smo se pozdravljali i plakali smo. Nismo mogli da zamislimo da će tako biti", rekla nam je njegova koleginica Natali.

Gledaoci iz Srbije neće imati priliku da vide ovaj rialiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track