LAKO DO VITKE LINIJE: Za 7 dana zgodne kao Brazilke

Dijeta

LAKO DO VITKE LINIJE: Za 7 dana zgodne kao Brazilke

Pop kultura -
U ovom režimu ishrane dominiraju voće i povrće. Preporučeni jelovnik ne sadrži sve neophodne hranljive elemente i kalorijski je siromašan

Tajna brazilske lepote, osim u genetici, krije se i u zdravom načinu ishrane. Ali, i Brazilke ponekad moraju da doteraju liniju. Brazilsku dijetu koriste, s vremena na vreme, i supermodeli koji dolaze iz ove zemlje.

Dijeta je bogata voćem i povrćem, a pet obroka na dan je obavezno. Postoje dve verzije ove ishrane: kraća, koja traje dve nedelje i duža, u trajanju od četiri nedelje.

Pogledajte predlog jelovnika za sedam dana. Po isteku tog perioda raspored obroka se ponavlja.

PonedeljakDoručak: 1 pomorandža, 1 banana i 1 čaša soka od pomorandže.Međuobrok: 1 čaša soka od pomorandže, 1 tost.Ručak: 100 grama kuvane (pečene) ribe, 100 grama salate od sirovog povrća.Večera: 100 grama kuvane ribe, 100 grama salate od sirovog povrća.Pre spavanja: 1 čaša soka od pomorandže, 1 tost.

UtorakDoručak: 1 meko kuvano jaje i 1 čaša soka od jabuke.Međuobrok: 1 mali komad tosta i 1 čaša soka od jabuke.Ručak: 100 grama kuvanog mesa, 2 kuvana krompira i 4 lista zelene salate.Večera: 200 grama kuvane (pečene) ribe, 1 tvrdo kuvano jaje, zelena salata, grašak.Pre spavanja: 1 čaša soka od jabuke i 1 tost.

SredaDoručak: 1 šoljica nemasnog mleka i 1 parče tosta.Međuobrok: 100 grama nemasnog sira.Ručak: 100 g pirinča, 150 grama salate od svežeg kupusa s prelivom (1 limun i malo peršuna).Večera: 100 g kuvanog mesa, 1 jabuka i 4 lista zelene salate.Pre spavanja: 1 čaša soka od jabuke i 1 tost.

ČetvrtakDoručak: 1 šolja soka od ananasa i 60 g sirovog ananasa.Međuobrok: 1 čaša soka od ananasa i 1 mali komad tosta.Ručak: 100 g kuvanog mesa, mali komad sira i jedna pomorandža.Večera: 2 kuvana krompira, 150 grama salate od sveže izrendane šargarepe s malo maslinovog ulja.Pre spavanja: 1 čaša soka od ananasa i 1 tost.

PetakDoručak: 1 čaša soka od jabuke i 1 mali tost.Međuobrok: 1 jabuka i 1 pomorandža.Ručak: 150 grama kuvane ribe i 2 male kuvane šargarepe.Večera: 1 tanjir čorbe od povrća, malo parče hleba.Pre spavanja: 1 čaša soka od pomorandže i 1 komad hleba.

SubotaDoručak: 1 čaša soka od jabuke i 1 tost.Međuobrok: 150 grama salate od cvekle s malo biljnog ulja.Ručak: 1 tanjir supe od povrća ili čorbe od pečuraka, malo parče hleba.Večera: 100 grama dinstanih pečuraka i 100 g salate od sirovog povrća.Pre spavanja: 1 čaša soka od jabuke i 2 keksa.

NedeljaDoručak: 1 banana i 1 šaka suvog grožđa.Međuobrok: 1 čaša soka od šargarepe i 1 mali tost.Ručak: 100 g kuvanog mesa, 100 grama salate od svežeg kupusa s lukom, sok od 1 limuna.Večera: 1 tanjir povrća ili čorba od pečuraka, 100 grama voća i 4 lista zelene salate.Pre spavanja: 1 čaša soka od jabuke i 2 suve smokve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track