Kusturica snima film o predsedniku Urugvaja!
Foto: Dado Djilas

Hose Muhika

Kusturica snima film o predsedniku Urugvaja!

Pop kultura -
Muhika, na vlasti od 2010, poznat je po izuzetno skromnom životu, često se kreće bez obezbeđenja, a 87 odsto svoje plate daje u humanitarne svrhe. On i dalje živi na svojoj farmi kod Montevidea

Srpski režiser Emir Kusturica namerava da snimi dokumentarni film o predsedniku Urugvaja Hoseu Muhiki, poznatom kao "najskromnijem" predsedniku na svetu, izjavio je danas neimenovani izvor blizak urugvajskoj vladi.

Prema tom izvoru, Kusturica je prihvatio da učestvuje u tom projektu prošlog vikenda u Belgiji, gde je njegov bend "The No Smoking Orchestra", odeven u dres urugvajske reprezentacije, održao koncert.

Argentinska producentska kuća KS Films učestvovaće u tom projektu. Muhika, na vlasti od 2010, poznat je po izuzetno skromnom životu, često se kreće bez obezbeđenja, a 87 odsto svoje plate daje u humanitarne svrhe. On i dalje živi na svojoj farmi kod Montevidea.

Hose Muhika je krenuo u legalizaciju kontrolisane prodaje marihuane kako bi borba protiv trgovine drogom bila efikasnija. Ako Senat usvoji taj zakon, Urugvaj će biti prva zemlja na svetu koja kontrološe prodaju kanabisa.

Emir Kusturica je dvostruki dobitnik kanske Zlatne palme, za film "Otac na službenom putu" (1985) i "Podzemlje" (1995), a 2006. snimio je i dokumentarni film o argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track