Oružane snage BiH pod komandom Emira Kusturice!
Foto: Zorana Jevtic

Naredbu izdala Operativna komanda

Oružane snage BiH pod komandom Emira Kusturice!

Pop kultura -
Operativna komanda Oružanih snaga BiH i Komanda za podršku u OSBiH pružiće pomoć filsmkoj ekipi koja pod rediteljskom palicom Emira Kusturice snima ostvarenje "Na mlečnom putu"

BIH - Operativna komanda Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Komanda za podršku u OSBiH pružiće pomoć filsmkoj ekipi koja pod rediteljskom palicom Emira Kusturice snima ostvarenje "Na mlečnom putu".

Operativna komanda Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdala naredbu da se kamioni i naoružanje stave na raspolaganje ekipi filma. Kamioni će se koristiti za prevoz opreme, od 10. do 14. augusta na području Zelengore, kod Orlovskih jezera, i od 5. do 14. septembra ove godine na području Čemerno – Lebeški kuk.

Pored kamiona TAM 150, filmskoj ekipi na raspolaganju stajaće i tri protivavionska topa M55, tri puškomitraljeza M60, četiri bromvinga 12,7 mm, dve haubice 105 mm, dva minobacača 120 mm, dve prage, kao i svo potrebno stručno osoblje.

Glavnu žensku ulogu u ovom filmu igra Monika Beluči, koja, kako je objasnio Kusturica, nije imala nikakvih posebnih zahteva u odnosu na ostale glumce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track