Džodi Foster se vratila: Film koji se ne propušta!

SF spektakl Elysium

Džodi Foster se vratila: Film koji se ne propušta!

Pop kultura -
Ostvarenje u kome glume Džodi Foster i Met dejmon potpisao je Nil Blomkamp uz budžet koji prelazi 100 miliona dolara. Dakle, u pitanju je skupa holivudska SF atrakcija čija se radnja odvija 2159.godine

Konačno se pojavila uloga za glumicu Džodi Foster koju ćete moći od sutra da gledate i u našim bioskopima u ulozi sekretarke Rod koja živi na planeti Elysium i bori se za očuvanje luksuznog načina života stanovnika ove vanzemaljske teritorije.

Njen partner u filmu je Maks (Met Dejmon), bivši robijaš primoran da prihvati očajničku misiju kako bi Zemljanima doneo spas. Ostvarenje je potpisao Nil Blomkamp (režirao Distrikt9) uz budžet koji prelazi 100 miliona dolara. Dakle, u pitanju je skupa holivudska SF atrakcija čija se radnja odvija 2159.godine.

Džodi Foster se prvi put pojavila na televiziji sa samo tri godine, diplomirala je na Jejl univerzitetu i jedna je od najmlađih glumica nominovanih za Oskara (imala je 13 godina, sporedna uloga u filmu 'Taxi driver'). Tvrdi da nikad nije imala ambiciju da bude najpoznatija i najplaćenija glumica Holivuda. Zaslužila je dva Zlatna globusa i Oskara i još uvek je prilično skromna kad su popularnost i filmska industrija u pitanju - zadovoljila bi se i sa dva filmska ostvarenja u životu ako su oni merilo kvaliteta i nešto na šta može biti ponosna.

Dve godine unazad nije snimala filmove, a i poslednje po čemu će je svi zapamtiti bilo je davno – ‘Nell’ (1994) i ‘Kad jaganjci utihnu’ (1991) ‘Optužena’ (1988). Ipak, vratila se na velika vrata ulogom u spektaklu ‘Elysium’ (u izvornom značenju iz grčke mitologije ovo je mesto u podzemlju (Hadu) u koje posle smrti odlaze samo polubogovi, heroji i odabrani). Ovu ulogu, kako kaže, nije smela da propusti, a i naučna fantastika jedan od njenih omiljenih žanrova ( u prilog govori i podatak da je donirala novac za projekat kalifornijskog instituta 'Potraga za vanzemaljskom inteligencijom'). Nada se da neće više praviti duge pauze kada je filmsko platno u pitanju.

Publika se menja, filmska industrija je prevelika. Ima uloga, ali meni je bitno da radim ono što volim”, opravdala je svoj filmski izostanak Džodi Foster.

Svoj privatni život i dalje drži u tajnosti. Tek je ove godine otkrila svoje homoseksualno opredeljenje, iako se o tome godinama šuškalo. Još nije obelodanila identitet oca svoje dece, a nakon dodela Zlatnog globusa Holivud sve glasnije priča da uloga oca pripada njenom kolegi i prijatelju Mel Gibsonu. Dobitnica nagrade za životno delo voli organsku hranu, a najdraže su joj rekreacije joga i kik boks.

http://www.youtube.com/watch?v=oIBtePb-dGY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track