U Beču velike izložbe na jesen

Spremite se

U Beču velike izložbe na jesen

Pop kultura -
Za predstojeću jesen, glavni grad Austrije sprema nekoliko kulturnih događaja prvoga reda. Reč je o izložbama znamenitih slikara, Matisa, Kisa van Dongena i fovisti

Za predstojeću jesen, glavni grad Austrije sprema nekoliko kulturnih događaja prvoga reda. Reč je o izložbama znamenitih slikara, pa tako "Albertina" svoj desetogodišnji jubilej obeležava izložbom "Matis i fovisti", sa oko 140 dela.

Među fovistima su još i Andre Deren, Moris d Vlamik, Žorž Brak i Kis van Dongen.

U muzeju "Leopold" 4. oktobra otvara se izložba jednog od najznačajnijih austrijskih umetnika 20. veka pod naslovom "Kokoška - Ja u fokusu". Izložba prvi put prikazuje fotografije iz radnog okruženja i privatnog života Oskara Kokoške.

Jevrejski muzej Beč za 200. rođendan Riharda Vagnera priređuje izložbu "Euforija i nelagodnost - Jevrejski Beč i Rihard Vagner". Izložba tematizuje antisemitizam 19. i ranog 20. veka, delovanje Vagnera na umetnost i kulturu Beča, ali i na Adolfa Hitlera i njegov režim. Izložba se otvara 24. septembra.

Muzej istorije umetnosti prvi put u Austriji prikazuje izložbu britanskog umetnika Lusjena Frojda (1922-2011), jednog od najznačajnijih slikara današnjice i unuka poznatog psihoanalitičara. Galerija "Bank Austrija umetnički forum" predstaviće od oktobra dela Endija Vorhola i Žan-Mišel Baskijata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja