TRENIRATE ALI NE MRŠAVITE: Evo u čemu je problem!

Vodite računa o kalorijama

TRENIRATE ALI NE MRŠAVITE: Evo u čemu je problem!

Pop kultura -
Da biste smršali potrebno je stvoriti deficit kalorija: unositi manje kalorija nego što je telu dnevno potrebno

Novo istraživanje je pokazalo zašto naporan rad u teretani ne rezultira uvek gubitkom kilograma. Odgovor se krije ili u pogrešnoj hrani koju jedete posle treninga ili u pogrešnoj proceni sagorelih kalorija.

Jedno istraživanje je pokazalo da uprkos povećanoj fizičkoj aktivnosti Amerikanaca, epidemija gojaznosti nije smanjena. Kada je slična stvar istražena u Evropi, rezultati su se podudarili.

Najveća greška koju ljudi rade posle treninga je što se časte omiljenom hranom ili pićem. Možda ste u toku treninga sagoreli 300 kalorija, ali ako popijete veliku kafu sa šlagom od 350 kalorija, ili mafin od 500, možete lako upropastiti trenig” kaže doktorka Kendi Animugan, stručnjak za mršavljenje.

Evo šta je potrebno da bi se sagorele sledeće namirnice:- Big Mek (560 kalorija): 50 minuta trčanja- Koka Kola (140 kalorija): 12 minuta trčanja- 1 štangla čokolade (110 kalorija): 10 minuta trčanja- Sladoled (201 kalorija): 18 minuta trčanja- Čaša belog vina 175 ml: 20 minuta aerobika

Da biste smršali potrebno je stvoriti deficit kalorija: unositi manje kalorija nego što je telu dnevno potrebno. Ako jedete, na primer, picu za večeru, potrebno vam je dodatnih sat vremena u teretani da biste je sagoreli.

Problem “poricanja” kalorija ispitan je u okviru televizijskog serijala “Secret Eaters”, koji se bavio navikama u ishrani kod gojaznih porodica.

Većina porodica se iščuđavala po pitanju dobijanja kilograma, ali detaljnija analiza njihovih navika je pokazala da oni nisu ni svesni koliko kalorija neke vrste hrane sadrže, kao i da ponekad uošte i ne registruju hranu koju pojedu “s nogu”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track