Nastavlja se Filmsko leto u Museumu

U zgradi Etnografskog muzeja

Nastavlja se Filmsko leto u Museumu

Pop kultura -
Prvi film na programu je 26, 28. i 30. avgusta i 1. septembra, a drugi 27, 29. i 31. avgusta. Sve projekcije počinju u 20 sati

U Art bioskopu Museum, u zgradi Etnografskog muzeja, nastavlja se "Filmsko leto" u okviru kojeg će se tokom iduće nedelje prikazivati letonska komedija "San letnjeg ludila" i holandska melodrama "Ptica ne može da poleti".

Prvi film na programu je 26, 28. i 30. avgusta i 1. septembra, a drugi 27, 29. i 31. avgusta. Sve projekcije počinju u 20 sati.

Urnebesnu komediju "San letnjeg ludila" režirao je Aleksander Han, u koprodukciji Letonije, Velike Britanije i Austrije. U internacionalnom glumačkom ansamblu su Maria de Medeiros, Dominik Pinjon, Orlando Vels, Tobias Moreti, Čulpan Hamatova, Detlev Bak i drugi.

Janu Nakts (noć Sv. Jovana) je tradicionalna letonska proslava na kojoj se porodice i prijatelji okupljaju da pale logorsku vatru, prave roštilj, piju i dobro se zabave. Prema legendi, tokom te noći ljubavnici i oni koji žele da se zaljube mogu u šumi da nađu "čarobnu paprat".

Ta magična biljka služi kao fokus i presudna tačka svih šest priča u "Snu letnjeg ludila", a predstavlja i metaforu za osnovnu temu filma - pronalaženje ljubavi.

Ženska drama "Ptica ne može da poleti" snimljena je u koprodukciji Holandije, Irske i Južnoafričke Republike. Režiju potpisuje Tres Ana, a glavne uloge igraju Barbara Herši, Jusuf Davids, Toni Kgoroge i Džon Kani.

Prema sinopsisu, Melodi se vraća kući, u mali grad na ivici pustinje, na sahranu svoje otuđene ćerke Džun i saznaje da ima 10-godišnjeg unuka Rivera. Odlučuje da ga povede sa sobom, ali se on opire, dok ih peščana oluja ne natera da nađu zajedničko utočište.

Melodi suočava Rivera sa nekim bolnim činjenicama iz svoje prošlosti, koje omogućavaju da oboje nađu razumevanje i započnu novu budućnost zajedno.Ovaj film je učestvovao na festivalima u San Sebastijanu, Geteborgu, Sofiji, Zimbabveu, Kalkuti, Drezdenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track