STIŽE PINK FLOJD: Oprema u 25 šlepera i dve pokretne bine
Foto: Rojter

Spektakl

STIŽE PINK FLOJD: Oprema u 25 šlepera i dve pokretne bine

Pop kultura -
Ulaznice za koncert u Srbiji najjeftinije su na celoj turneji i kreću se od 3.900 do 7.500 dinara

Najveća muzičko-scenska produkcija na svetu, remek delo Rodžera Votersa "The Wall Live" počinje da se postavlja u Kombank Areni od petka, 30. avgusta, a koosnivač kultnog benda "Pink Floyd" Voters doleteće u Beograd u petak uveče, odmah posle koncerta u Sofiji.

Masivna oprema stiže u 25 šlepera. Biće formirane dve "pokretne" bine. Prva, glavna bina dimenzija je 30,5 puta 7,9 metara i razdvojena je zidom od druge bine dimenzija 25,6 puta 4,8 metara. Dubina kompletne konstrukcije je 4,8 metara.

Glavna odlika "rolling" bina je to što se formiraju na prostoru partera a zatim "dovezu" do ciljne pozicije.Zid koji će deliti bine takodje je impresivnih dimenzija, dužine 72, a visine 11 metara. Formira se iz kartonskih kutija od kojih jedna teži 4,5 kilograma i dimenzija je 142 puta 76 centimetara. Za izgradnju zida potrebno je 450 kartonskih cigli. Deo zida formira se i po tribinama. Cigle se ručno unose a za njihovo podizanje koristi se pet liftova.

Votersov koncert sastoji se iz dva dela od po 60 minuta koji su razdvojeni pauzom od 25 minuta. I tokom pauze na Zidu se projektuju slike.Koncert počinje u 19,30 sati, a Voters na scenu izlazi na vreme.

"The Wall" je vrhunska produkcija koja prevazilazi sve do sada vidjeno - koncert, predstava, film, putovanje kroz vreme, vizuelno i muzičko iskustvo, dogadjaj koji se ne može opisati već se mora doživeti, ističu u Kombank Areni.Pre 2010. godine "The Wall" produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šou programa kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je "The Wall" učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije.

"The Wall" je turneja sa najvišom zaradom u protekle tri godine (2010, 2011. i 2012.) prema godišnjoj ukupnoj zaradi objavljenoj u stručnim magazinima Pollstar i Billboard.

Na dodeli nagrada Pollstar Music Industry 2011. u Los Andjelesu, za koje glasaju članovi iz muzičke industrije, "Roger Water - The Wall live" osvojio je dva najviša priznanja za "Major Tour of the Year" i "Most Creative Stage Production". I za 2012. ponovo osvaja iste titule - Najveća turneja godine i Najkreativnija scenska produkcija."The Wall" je nagradjen i za najpopularniju evropsku turneju godine od strane evropskih promotera na "International Live Music Conference" u Londonu održanoj u martu 2012. godine.

Ulaznice za koncert u Srbiji najjeftinije su na celoj turneji i kreću se od 3.900 do 7.500 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track