VRATILA SEKS U SVET MODE: Kejt Apton proglašena modelom godine

Ostavila Kejt Mos i Žizel iza sebe

VRATILA SEKS U SVET MODE: Kejt Apton proglašena modelom godine

Pop kultura -
Nagrada, koju su u prošlosti osvajale Kejt Mos i Žizel Bundšen, ovoga puta je pripala Kejt Apton ne samo zato što je imala najuspešniju poslovnu godinu, već i zbog toga što je pomerila granice u svetu modelinga

Kejt Apton (21), manekenka poznata po oblinama, za koju kažu da je vratila seks u svet mode, proglašena je modelom godine na dodeli "Annual Style Awards".

Reklama za lanac brze hrane u kojoj se pojavljuje zabranjena je jer je "previše seksi", a naslovnice sa njenim obnaženim fotografijama smatraju se kolekcionarskim predmetima. Nagrada, koju su u prošlosti osvajale Kejt Mos i Žizel Bundšen, ovoga puta je pripala Kejt Apton ne samo zato što je imala najuspešniju poslovnu godinu, već i zbog toga što je pomerila granice u svetu modelinga.

Lepotica iz Mičigena stekla je svetsku slavu pre dve godine, kada se u kupaćem slikala za naslovnicu magazina "Sports Illustrated". Publika je njenu figuru doživela kao pravo osveženje, usled prezasićenosti mršavicama bez oblina.

Njena druga naslovnica za pomenuti časopis snimljena je na Antarktiku i izazvala je pravu pometnju među čitaocima. Kejt je pozirala u kupaćem na temperaturi na koju mnogi od nas ne izlaze ni u zimskom kaputu.

Bivša urednica pariskog "Voga" Karin Rotfeld angažovala ju je za modni editorijal u svom časopisu "CR", a uspela je da šarmira čak i urednicu američkog "Voga" Anu Vintur, koja joj je posvetila naslovnu stranu.

Jedini koji su odolevali seksepilu Kejt Apton bili su bukeri kompanije "Viktorijas sikret", koji su je okarakterisali kao "priprostu devojku, nalik na ženu fudbalera" i "preblajhanu plavušu sa licem žene koju svako može da kupi za malo više novca".

Ipak, manekenka se na kraju pojavila u njihovom katalogu donjeg veša.

http://www.youtube.com/watch?v=qBGzcx_7xLk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track