UOBRAZIO SE: Vilijama Levija udrila slava u glavu

Zavodnik

UOBRAZIO SE: Vilijama Levija udrila slava u glavu

Pop kultura -
Glumac je zaboravio to da do pre nekoliko godina, kada mu je šansu pružila meksička producentkinja Karla Estrada da zaigra sporednu ulogu u seriji „Strast“, niko nije znao za njega

Popularnom kubanskom lepotanu Vilijamu Leviju, kapetan Fabre iz telenovele „Oluja“, slava je udarila u glavu. Ako je suditi prema pisanju meksičkih tabloida, glumac je zaboravio to da do pre nekoliko godina, kada mu je šansu pružila meksička producentkinja Karla Estrada da zaigra sporednu ulogu u seriji „Strast“, niko nije znao za njega.

Posle učešća u američkom šou-programu „Ples sa zvezdama“, zahvaljujući kojem je uspeo da se nametne holivudskim producentima, Levi je sebe doživeo kao zvezdu svetskog ranga i od ekipe „Oluje“ zahtevao takav tretman.

Na konferenciji za novinare organizovanoj u decembru povodom najave snimanja serije, glumac je bio vidno izmoren i istrošen. To je bio dovoljan razlog da zli jezici odmah počnu da šire glasine kako se u Meksiko vratio protiv svoje volje, vezan ugovorom sa „Televisom“ da snimi još jednu telenovelu stopirajući tako proboj u Holivud.

Dodatno je na njegovo razočaranje uticalo prolongiranje početka snimanja, a i stajling koji mu je produkcija namenila. Nije mogao da podnese nadogradnju kose, jer je samom sebi ličio na klošara umesto na lučkog zavodnika. Sve se to reflektovalo i na režisere, koji su „šizeli“ zato što je Levi preko noći „zaboravio“ meksički akcenat. On je, navodno, prema svom nahođenju često menjao scenario, improvizovao u svakom mogućem trenutku, dovodeći tako u nezgodne situacije kolege na setu.

Slaba gledanost serije u Meksiku, dodatno je potpalila tračeve i Levija učinila nepoželjnim u latinoameričkom Holivudu. Ipak, govorkanja iza kulisa nisu naterala producenta serije Salvadora Mehiju da urazumi i ukroti „neposlušnu“ zvezdu.

"Laž je da se Levi ophodi loše prema kolegama, a što se tiče njegovog akcenta, pogledajte neku od telenovela koje je ranije snimio i shvatićete da se on nikada nije trudio da ga ispravi", poručio je Mehija, koji je nedugo zatim i sam osetio na koži problematičnu narav zvezde.

Levi se jednog dana nije pojavio na snimanju, što je pokrenulo novu lavinu tračeva. Mada su ga unapred osudili kao razmaženu divu, ispostavilo se da je imao osnova za bezobrazno ponašanje kojim se borio za svoja prava. Produkcija nije dozvolila članu njegove porodice da ga obiđe na setu, što je glumca iziritiralo i primoralo na radikalne poteze.

"U mom ugovoru stoji klauzula po kojoj mi je dozvoljeno da viđam jednom nedeljno porodicu, a ja to nisam iskoristio četiri meseca. Želeo sam maksimalno da se posvetim snimanju. Radimo od 15 do 20 sati dnevno, šest dana u nedelji, pa bi produkcija morala da ima razumevanja kada je reč o najosnovnijim ljudskim potrebama. Meni je porodica, ipak, na prvom mestu", poručio je Levi, nakon što se dan kasnije vratio na snimanje i tako stavio tačku na abrove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track