Festival Boljšoj od 13. do 15. septembra

Mokra Gora

Festival Boljšoj od 13. do 15. septembra

Pop kultura -
Ekipa Kusturičine predstave ponovo će se okupiti na Mećavniku, gde će uz pratnju čuvene Češke filharmonije izvesti muziku iz predstave

Posle ovacija koje su u avgustu doživeli na otvaranju muzičkog festivala „Kubana“, u mestu Anapa na Crnom moru, ekipa Kusturičine predstave ponovo će se okupiti na Mećavniku, gde će uz pratnju čuvene Češke filharmonije izvesti muziku iz predstave.

"U Rusiji su nas fantastično prihvatili. Mada je reč o poznatom rok festivalu, mi smo ga otvorili sa predstavom koju karakteriše drugačiji zvuk", kaže nam mladi pevač Stevan Anđelković. "Čak se i Kusturica iznenadio kada je video koliko je ljudi došlo a mi na sve to probijamo led. Publika je toliko dobro reagovala da nas je tri puta vraćala na bis".

Po uzoru na tradicionalni januarski filmski festival na Mokroj Gori, Kusturica je odlučio da pokrene i svojevrsnu manifestaciju klasične muzike.

"Festival „Boljšoj“ 13. septembra otvara ansambl prestižne Češke filharmonije, koji će veče kasnije pratiti i nas, uz „No smoking orkestru“. To će biti koncertno izvođenje muzike koja je obeležila predstavu „Vreme Cigana“ i Kustine filmove", otkriva Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track