DEVOJKA IZ GRADA: Dani Sonje Savić u Čačku

Multimedijalna izložba

DEVOJKA IZ GRADA: Dani Sonje Savić u Čačku

Pop kultura -
Tokom manifestacije biće emitovani igrani filmovi snimljeni posle 2000. godine, a u kojima je Sonja Savić igrala glavne uloge, rekao je danas urednik filmskog i video programa u Galeriji Predrag Živković

ČAČAK - U umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" u Čačku od 13. septembra do 11. oktobra biće održani "Dani Sonje Savić" u okviru kojih će biti otvorena miltimedijalna izložba "Sonja Savić - devojka iz grada".

Glumica Sonja Savić rođena je 15. septembra 1961. godine u Čačku, a umrla je 24. septembra 2008. godine u Beogradu.

Tokom manifestacije biće emitovani igrani filmovi snimljeni posle 2000. godine, a u kojima je Sonja Savić igrala glavne uloge, rekao je danas urednik filmskog i video programa u Galeriji Predrag Živković.

On je rekao da će na izložbi u Galeriji Risim, glavni "eksponati" biti njeni video radovi, dokumentarni i eksperimentalni filmovi čiji je autor - "Filmska akademija superanut belgradeundergraund", "Superreal, superstvarnost", "Play", "Šarlo te gleda", "Čekajući Godoa".

U okviru izložbe biće izloženi i odabrani predmeti iz privatne kolekcije Sonje Savić, njene filmske nagrade, fotografije, novinski tekstovi, audio zapisi.

Na otvaranju izložbe nastupiće i bend "Supernaut" beogradskog slikara i multimedijalnog umetnika Srđana Đileta Markovića, sa kojim je Sonja intenzivno sarađivala na alternativnim pozorišnim, muzičkim, filmskim i video projektima.

Tokom izložbe, svakog petka, biće prikazan po jedan igrani film iz perioda posle 2000. godine, u kome je Sonja Savić igrala glavnu ulogu - "Kruh in mleko" i "Odgrobadogroba", u režiji Jana Cvitkoviča, "Jug jugoistok", Milutina Petrovića i "Zabranjena ljubav" koju je režirao Momčilo Preradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track