Razbijen borilački mit o Stivenu Sigalu

Ipak pokazao Andersonu pokret

Razbijen borilački mit o Stivenu Sigalu

Pop kultura -
Svi smo videli video materijal u kojem Sigal šampionu pokazuje pojedine trikove iz aikida, i stekao se u trenucima utisak da ga Silva smatra svojim učiteljem, ali ne treba ništa od toga pobrkati s pravim treningom

Stiven Sigal je mnogim MMA fanovima postao predmet sprdnje od trenutka kada je otkrio javnosti da je on naučio Andersona Silvu prednji udarac nogom kojim je nokautiran Vitor Belfort.

Te reči su ljudima bile dovoljne i paljba je krenula, i više nije pomagala činjenica da je Sigal naknadno objasnio da se radi o učenju sitnih modifikacija u kicku, a ne kompletnom udarcu.

Andersonu Silvi, koji sada intenzivnije radi na učenju engleskog jezika, postavljeno je pitanje o Sigalu bezbroj puta, a ovoga puta njegov odgovor bio je najkonkretniji.

Svi smo videli video materijal u kojem Sigal šampionu pokazuje pojedine trikove iz aikida, i stekao se u trenucima utisak da ga Silva smatra svojim učiteljem, ali ne treba ništa od toga pobrkati s pravim treningom.

"Stiven Sigal je dobar čovek. Nije trener, ne trenira me, ali je dobar čovek. Samo dobra osoba, to je to. Trenirao sam prednji udarac nogom dugo godina, treniram borilačke veštine odavno. Stiven Sigal mi je pokazao mali pokret, ali nije me naučio potezu. Radim naporno na tom kicku dugo vremena".

Ali, hej, neka kaže ko što hoće, pojavom Sigala krenula je front-kick manija - od Machide, do Brownea. Slučajnost? Ma kakvi...

http://www.youtube.com/watch?v=_06I-_OxFKY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track