Bivši model: Obećali su mi slavu, a završila sam sa anoreksijom!

Ispovest Džordžine vilkin

Bivši model: Obećali su mi slavu, a završila sam sa anoreksijom!

Pop kultura -
Vilkinova, koja je bila model za “Pradu” i druge velike kreatore kaže da na kraju ni jedna agencija nije želela da je angažuje jer nije htela da ugrozi svoju reputaciju, a i okarakterisali su je kao "oštećenu robu"

Bivši model poznatih dizajnera, Džordžina Vilkin, izjavila je da završila u bolnici sa anoreksijom jer joj je rečeno da može da postane veoma poznata ukoliko smrša nekoliko kilograma.

Taj komentar joj je uputio menadžer, a nekoliko meseci kasnije je pohvalio kada je nakon izgladnjivanja dostigla zadovoljavajuće mere. Džordžina je rekla da je bila zapažena još kada je imala 15 godina.

Kada sam prvi put videla svog agenta rekao mi je ‘Džordžina, imaš veliki potencijal da postaneš poznata. Potrebno je samo da smršaš par kilograma, zategneš struk i kreneš u teretanu.”

“Zvuči razumno, ali kada ste petnaestogodišnja devojčica sa velikim snovima, ove reči shvatite prilično ozbiljno”, rekla je Džordžina.Kako je previše smršala i završila u bolnici zbog anoreskije i više ni jedna agencija nije želela da je angažuje pa je i napustila svet modelinga. Vilkinova, koja je bila model za “Pradu” i druge velike kreatore kaže da na kraju ni jedna agencija nije želela da je angažuje jer nije htela da ugrozi svoju reputaciju, a i okarakterisali su je kao "oštećenu robu".

Sada, kao lični asistent u Londonu smatra da mlade devojke koje tek ulaze u svet mode nikako ne treba da gladuju zbog obećanja o slavi i bogatstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track