VERE I ZAVERE: Nova domaća serija na Kurir televiziji počinje večeras
Foto: Kurir

VERE I ZAVERE: Nova domaća serija na Kurir televiziji počinje večeras

Jesenji TV program -

Prvu epizodu serije možete da gledate večeras u 20.50 časova! Serija „Vere i zavere" nastala je prema istoimenom romanu najznačajnijeg novosadskog savremenog književnika Aleksandra Tišme. Radnja romana objavljenog 1983. godine smeštena je u novosadski milje, i u njemu su na Tišmin, prepoznatljivo zreo, oštar i beskompromisan način, prožete decenije: 40-e, 50-e i rane 60-e godine dvadesetog veka , u kojima je Novi Sad prolazio kroz značajne političke, društvene i etničke promene, kao i one na nivou značenja osnovih pojmova, kao što su čast, moral, ljubav, vera i lična sreća.

Vere i zavere
foto: Kurir

U središtu zbivanja je jedna ljubavna priča, afera između Inge Lebenshajm (Nina Janković), novosadske Nemice zanosne lepote i Sergija Rudića (Goran Bogdan), heroja Drugog svetskog rata, koji se nije snašao u posleratnom životu i koji se svakog vikenda vraća u Novi Sad bežeći od svogposlovno i emotivno zaglibljenog života u Beogradu.

Vere i zavere
foto: Kurir

Iako su poznanici iz gimnazijskih dana, njih dvoje se nisu videli 20 godina jer je Inge pred kraj rata morala da pobegne iz zemlje, budući da je njen otac bio jedan od vodećih novosadskih nacista. Ta posleratna romansa dvoje ljudi na pragu četrdesetih godina života, propraćena je njihovim strahom da im je to možda poslednja prilika da povrate svoje ratom razvejane živote.

Vere i zavere
foto: Kurir

Seriju možete pratiti radnim danima u terminu od 20.50 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track