Najnovije vesti

NAPETA BORBA: Nemanja i Vojislav su se približili bodovima, ali jednog od njih je OVAJ potez doveo do POBEDE!
Foto: Kurir televizija

kviz mozaik

NAPETA BORBA: Nemanja i Vojislav su se približili bodovima, ali jednog od njih je OVAJ potez doveo do POBEDE!

Prolećni TV program

U novom porodičnom kvizu "Mozaik" na Kurir televiziji takmičari se svako veče bore za vredne nagrade i to novčane od 300.000 i 100.000 dinara za prvo i drugo mesto i vredna putovanja, a u 49. epizodi svoja znanja su ukrstili Nemanja Cvijić, na poziciji crvenog takmičara i Vojislav Deđanski na poziciji plavog takmičara.

Mozaik
foto: Kurir televizija

U prvoj igri "Nizovi" takmičarima je pomalo bilo teško da sastave brojeve prema rasporedu, te je pobedu odneo Nemanja sa tek 6 poena, dok je Vojislav u svom takmičarskom debiju osvojio 3 poena.

Mozaik
foto: Kurir televizija

"Daj mi slovo" donelo je Nemanji nešto veće poene, odnosno 26, dok je Vojislav ostao bez poena, iako imao odgovor sa većim projem reči, ali nažalost, jedno od slova nije bilo među onima koja su zadata.

Igra "Abakus", možda i jedna od najtežih, s obzirom na to da traži zavidno znaje iz matematike. Takmičari, nažalost, nisu uspeli da zadobiju poene u ovoj igri.

Mozaik
foto: Kurir televizija

"Štafeta" je igra u kojoj takmičari moraju daju novu reč na osnovu slova kojim se završava prethodna, a u njoj je pobedu odneo Vojislav sa osvojena 4 poena.

Posle ove igre, došao je red da se pogleda rezultat, te je moglo da se vidi da je Nemanja u vođstvu sa 35 poena, dok je Vojislav osvojio 7 poena.

U igri "Magelan" takmičari su morali da pokažu zavidno znanje iz oblasti geografije. Prvi je igru započeo Nemanja, pa je iz Bukurešta odabrao zapad i odgovarao je na pitanja o gradovima i planinama u Srbiji i osvojio 16 poena.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Vojislav je odabrao da odgovara na pitanja koja su vezana za mesta severno od Bukurešta. Pokazao je sjajno znanje i ostvario veće rezultate i 20 poena.

U igri "Do vrha" takmičari su morali da se "popnu na planinu", Nemanja je pogađao izvođače legendarnih numera narodne muzike i osvojio 6 poena, dok je Vojislav morao da pogodi iza kojih nadimaka se kriju naše poznate ličnosti i osvojio 22 poena, te se poenima približio Nemanji.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Takmičari su u igri "Kurir" pokazali dobro znanje, te je Nemanja osvojio 22, dok je Vojislav osvojio 19 poena.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Pobedu je odneo Nemanja sa konačnim rezultatom 79 poena, dok je Vojislav osvojio 68 poena.

Mozaik
foto: Kurir televizija

Vojislav se pozdravio sa protivnikom uz voditeljkine pohvale za znanje iz opšte kulture.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

 

Bonus video:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track