U POSLEDNJOJ SEKUDNI JE ODNEO POBEDU: Ovo je bila NAJNAPETIJA epiozoda "Mozaika"!
Foto: Kurir Televizija

KURIR TELEVIZIJA

U POSLEDNJOJ SEKUDNI JE ODNEO POBEDU: Ovo je bila NAJNAPETIJA epiozoda "Mozaika"!

Jesenji TV program -

"Kao što većina vernih gledalaca kviza "Mozaik" zna, došli smo do četvrtfinala i 55. epizode, a večeras smo imali prilike da vidimo kako su se u igrama pokazali Vladimir Mladenov na crvenoj poziciji i Luka Bošnjak na plavoj poziciji. Obojioca su učestvovali u kvizu, ali je ovo prvi put da su se našli u duelu.

Takmičari su imali dobar start, pa su obojica osvojili poene u prvoj igri "Nizovi" i obojica osvojili po 11 poena.

kviz Mozaik
foto: Kurir Televizija

"Daj mi slovo" je igra u kojoj takmičari uglavnom dominiraju, naravno u pednosti je onaj ko da reč sa većim brojem slova, a ovaj put veći broj poena u ovoj igri dobio je Luka, koji je osvojio 20 dok je Vladimir osvojio 16.

Dok je prethodna igra bila uspešna za takmičare, za "Abakus" im treba malo više truda kako bi osvojili dobre rezultate. Vladimir je bio uspešniji i osvojio 6 poena.

kviz Mozaik
foto: Kurir Televizija

"Štafeta" zanimljiva, ali igra u kojoj je potrebna jaka koncentracija, te su Vladimir i Luka morali da sklope reč na osvovu slova kojim se završava prethodna. Obojica su savladali ovu igru i osvojili po 15 poena i već se videlo da će njihova borba biti tesna.

kviz Mozaik
foto: Kurir Televizija

"Magelan" je igra u kojoj su takmičari odgovarali na pitanja o mestima koji su istočno od Sarajeva. U ovom delu Vladimir je osvojio 12 poena. Igra se nastavila, ovaj put vezano za pitanja zapadno od Sarajeva, gde je Luka osvojio 8 poena, a Vladimir još 4. Kada se napravi presek i bacio pogled na tabelu, stanje je bilo sledeće, Vladimir 64, a Luka 54 poena.

kviz Mozaik
foto: Kurir Televizija

Igra se nastavlja i takmičari odgovaraju na pitanja koja bi im pomogla da se "popnu do vrha" i osvoje što veći broj poena. Vladimir je morao da da nazive grupa iz Ex Yu u kojoj su svirali zadati muzičari. Iako je bio sumnjičav, da je osam odgovora i osvojio 16 poena. Luka je morao da pogodi imena zemalja poznatih odbojkaša i osvojio 10 poena.

Igra "Kurir" je ona u kojoj saznajemo pobednika "Mozaika", pa je odgovore na asocijacije najvše dao Luka i posvojio 29 poena.

kviz Mozaik
foto: Kurir Televizija

Ipak, konačni rezultati nam kažu da je Vladimir pobednik sa 95 poena. Razlika je bila veoma mala, te je Luka osvojio 93 poena u konačnom zbiru.

kviz Mozaik
foto: Kurir Televizija

Takmičari nastavljaju borbu za poene u narednoj emisiji, samo će zameniti pozicije.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE UŽIVO DA GLEDATE KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

26:48

KVIZ MOZAIK 19.05.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track