Elizabetin zlatni ogrtač prodat za 60.000 dolara

Aukcija

Elizabetin zlatni ogrtač prodat za 60.000 dolara

Stil -
Ogrtač je dizajniran tako da podseća na krila ptice Feniks, a izrađen je od oslikane kože sa prišivenim zlatnim perlama i školjkicama

DALAS - Zlatni ogrtač koji je popularna glumica Elizabet Tejlor nosila u filmu "Kleopatra" iz 1963. godine prodat je na aukciji u Dalasu za 59.375 dolara.

Ogrtač je bio umotan i čuvan u ormanu od kedra godinama, rekla je vlasnica ogrtača zvaničnicima u "Heritidž" aukcijskoj kući. Vlasničina majka je radila u modnoj industriji, rekli su zvaničnici "Heritidž" aukcijske kuće i objasnila je zvaničnicima iz aukcijske kuće da ona nikada nije pominjala ili pokazivala ogrtač nikome. Međutim, kada je glumica preminula u martu prošle godine ona je odlučila da ga ponovo predstavi svetu.

Ogrtač je dizajniran tako da podseća na krila ptice Feniks, a izrađen je od oslikane kože sa prišivenim zlatnim perlama i školjkicama.

Početna cena ovog ogrtača bila je 20.000 dolara.

"Ovaj komad odeće je oličenje glamura, a nosila ga je jedna od vodećih dama Holivuda", rekla je u saopštenju za medije jedna od direktora aukcijeke kuće "Heritidž" Margaret Baret.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track