Kubanski glumac prebegao i dobio nagradu

Životna uloga

Kubanski glumac prebegao i dobio nagradu

Stil -
Nunjez Florijan iz filma koji se bavi prebegom Kubanaca u SAD, koji je i sam nestao na putu za festival, proglašen najboljim glumcem festivala u Njujorku

NJUJORK - Drama o 12-godišnjoj devojčici koju otimaju pobunjenici u podsaharskoj Africi "War Witch" (Ratna veštica) i dokumentarac o životu žena u modernoj Indiji osvojili su glavne nagrade na filmskom festivalu Trajbeka.

"Ratna veštica" nagrađena je u kategoriji najbolji film i najbolja glumica za Rejčel Mvanzu koja glumi devojčicu koja je prinuđena da postane dete-vojnik.

Film "The World Before Her" (Svet pred njom) o učesnicama takmičenja najlepša žena Indije i pripadnicama jednog fundamentalističkog hindu kulta dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film.

Kubanski glumac iz filma koji se bavi prebegom Kubanaca u SAD, koji je i sam nestao na putu za festival, proglašen je najboljim glumcem festivala u Njujorku.

Glumac Havijer Nunjez Florijan poslednji put je viđen na aerodromu u Majamiju gde je trebalo da presedne u avion za Njujork. On je nestao zajedno sa koleginicom Analin de la Rua de la Tore iz filma "Una Noće" (Jedna noć).

Florijan je nagradu podelio sa kolegom iz filma Darijelom Arečadom koji se pojavio na dodeli nagradu i koji je i jedini bio prisutan na premijeri filma pre nedelju dana.

Film koji prati tri kubanska tinejdžera koji beže od siromaštva sa Kube u Majami, dobio je nagradu za najbolju kinematografiju i režiju za Lusi Maloj.

Maloj (32), niskobudžetni film je snimila u Havani inspirisana pričom koju je čula pre 10 godina kada je posetila Kubu. Ona je rekla da bi volela da su nestali glumci bili prisutni na sinoćnjoj ceremoniji.

"To bi bilo sjajno iskustvo za njih", rekla je ona. "Nisam se čula sa njima, niko od ekipe ne zna gde su oni. Nadam se samo da su dobro i da su zdravi".

Argentinski film "All In" (Ulažem sve), romantična komedija o profesionalnom igraču pokera, nagrađen je u kategoriji za najbolji scenario dok je nagrada za montažu otišla u ruke dokumentarca "The Flat" (Stan) iz Izraela.

Za novog najboljeg dokumentarnog reditelja proglašen je Holanđanin Jeroen van Velzen za film "Wavumba", a specijalna nagrada festivala dodeljena je filmu "The Revisionaries" (Revizionari) o politizaciji knjiga za decu u Teksasu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track