Nigar-kalfa će služiti Hatidže

Sulejman Veličanstveni

Nigar-kalfa će služiti Hatidže

Stil -
Ibrova ljubavnica dolazi u njegovu palatu da bude uz Suljinu sestru jer je njena majka insistirala da ima iskusnu sluškinju pored sebe

Verna kao senka.Nakon postignutih uspeha na bojnom polju, turska vojska se vraća, a sultan i Ibrahim stižu u Topkapi. Nigar-kalfa će prva poželeti dobrodošlicu Ibrahimu i požaliti mu se da je u Hureminoj nemilosti. Nagovestiće mu da se plaši i za njega jer veruje da je Hurem spremna da se i njemu osveti zbog tragične smrti svog bivšeg ljubavnika.

Hatidže i Ibrahim se sele u svoju palatu. Valide je uznemirena zbog toga što njena ćerka, koja je u drugom stanju, nema iskusnu ženu pored sebe, pa predlaže Daje da upute Nigar-kalfu kod nje na službu. Majka sultanija neće biti spokojna dok se za Hatidže ne nađe prava sluškinja!

Gospodin Griti saznaje da je zarobljena španska princeza, nećaka kralja Ferdinanda, Izabela, koja je i verenica princa Frederika. Zahtevaće da je on vidi pre sultana i pokušaće da pregovara o njenom otkupu. Međutim, gusari neće dozvoliti Gritiju da otkupi princezu i on će se obratiti Ibrahimu za pomoć kako bi sprečio međudržavni incident.

Ali, lukavi paša s princezom ima drugačije namere i upućuje Zumbul-agu u tajnu misiju...

(M. K. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track