Ubijen terorista na Evrosongu!

Potvrđeno pisanje Kurira

Ubijen terorista na Evrosongu!

Stil -
Tokom takmičenja u Azerbejdžanu uhapšeno 40 pripadnika terorističke grupe, dok je jedan, koji je pružao otpor, usmrćen

Sprečen napad.Ministarstvo za nacionalnu bezbednost Azerbejdžana potvrdilo je pisanje Kurira da su teroristi spremali napad u glavnom gradu Bakuu tokom održavanja Evrosonga!

- Uhapšeni su nabavili ulaznice za Kristalnu halu sa ciljem da počine teroristički akt. Azerbejdžan je sprečio pokušaje terorističkih napada tokom trajanja Evrosonga i uhapsio više desetina osumnjičenih, od kojih je jedan ubijen dok je pružao otpor - navodi se u saopštenju azerbejdžanskog ministarstva, a prenosi Tanjug.

Malo je falilo da dvorana u kojoj se odvijalo takmičenje bude dignuta u vazduh. I ne bi bili ugroženi samo učesnici iz 42 zemlje i njihovi timovi već i novinari, ljudi iz organizacije i 20.000 gledalaca koji su se nalazili u hali tokom oba polufinala, kao i tokom finalne večeri!

Na sreću, pravovremenom i efikasnom intervencijom azerbejdžanskih snaga bezbednosti napad je sprečen, a jedan terorista, koji je pružao otpor, ubijen je, dok je njih četrdesetoro uhapšeno. Ove informacije o napadačima, do kojih je Kurir prvi došao i objavio ih još 24. maja, držane su u strogoj tajnosti kako ne bi došlo do panike među takmičarima i posetiocima u Kristalnoj hali.

Učesnici nisu znali koliko je bezbednosna situacija ozbiljna, što je, između ostalih, potvrdio i predstavnik Srbije Željko Joksimović svojim besprekornim nastupom, koji mu je, konačno, i doneo visok plasman.

(M. K. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track