Harvi Kajtel otvara festival u Dovilu
Foto: Beta AP

Harvi Kajtel otvara festival u Dovilu

Stil -
Sve teme današnjeg filma su ovde: nasilje, veze, tinejdžeri, korupcija, romansa

PARIZ - Filmski festival u Dovilu posvećen proslavi američkog filma danas će otvoriti počasni gost festivala, glumac Harvi Kajtel.

"Sve teme današnjeg filma su ovde: nasilje, veze, tinejdžeri, korupcija, romansa", rekao je AFP osnivač festivala Lionel Čučan uoči otvaranja 38. izdanja festivala u ovom izletištu na obali Normandije.

Šest debitanata našlo se među 15 filmova koji se takmiče za Veliku nagradu festivala koju će 8. septembra dodeliti žiri na čelu sa francuskom glumicom Sandrin Boner.

Oskarovac Mišel Gondri našao se u takmičarskom programu sa svojim "The We and the I" o putovanju školaraca kroz Bronks, a tu su i Ben Zeitlin sa "Beasts of the Southern Wild" o gradovima iz Luizijane koje guta more.

Glumica Salma Hajek predstaviće svoj novi film, dramu Olivera Stouna "Divljaci", a van konkurencije biće prikazano i "Bornovo nasleđe".

Specijalna počast biće priređena Kajtelu, zvezdi filmova "Zli poručnik" i "Ulični psi". Prošle godine, Veliku nagradu festivala dobio je američki autor Džef Nikols čiji se novi film o tinejdžeru iz Misisipija "Mud" prikazuje van takmičarskog programa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track