Ćelavi su muževniji i dominantniji

Ćelavi su muževniji i dominantniji

Stil -
Studija sa Univerzitet Pensilvanija pruža veliku utehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost

FILADELFIJA - Muškarci koji su ćelavi ili briju glavu deluju snažniji i muževniji, rezultat je američkog istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Social Psyćological and Personality Science. Studija Alfreda Mana sa Univerzitet Pensilvanija pruža veliku utehu muškarcima koje muči problem opadanja kose i način kako da svoj kompleks pretvore u prednost.

"Muškarci koji briju glavu su atraktivniji od onih koji imaju proređeno vlasište", objašnjava Man, koji savetuje muškarcima koji su počeli da ćelave da se odluče za "nularicu". "Muškarci koji gube kosu mogu time da poboljšaju svoju dominaciju i postanu atraktivniji", objasnio je on.

"Obrijati glavu predstavlja smelu odluku koju žene umeju da cene", smatra američki istraživač, ističući da obrijani muškarci deluju viši, snažniji i imaju više potencijala da postanu vođe. Istraživanje je rađeno na 60 osoba koje su gledale fotografije na kojima su se nalazili muškarci slične građe i starosti, ali s različitom količinom kose na glavi. Većina ispitanika je one bez kose ocenila kao dominantnijima, snažnijima i višima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track