Više gejeva u TV serijama sledeće sezone

Više gejeva u TV serijama sledeće sezone

Stil -
Najviše homoseksualca biće u emisijama na televiziji Ej-Bi-Si, zatim na Foksu i Si-Bi-Esu

NJUJORK - U televizijskim serijama u SAD će u narednoj sezoni biti do sada najveći broj likova homoseksualaca i biseksualca saopštilo je danas američko "Udruženje homoseksualaca i lezbejki protiv klevete". U 17. godišnjem izveštaju tog udruženja "Gde smo na TV", navodi se da će 4,4 odsto glumaca koji će se redovono pojavljivati u televizijskim serijama u udarnim terminima u sezoni 2012/2013 imati ulogu lezbejki, gejeva, biseksualca ili transseksualca.

U prošloj sezoni takvu televizijsku ulogu igralo je 2,9 odsto glumaca. Predsednik "Udruženje homoseksualaca i lezbejki protiv klevete" Herndon Gradik izjavio je da sve više Amerikanaca prihvata homoseksualno opredeljenje svojih rođaka, prijatelja i kolega i da, kada gledaju svoje omiljene programe, očekuju da vide "istu raznovrsnost ljudi kakvu sreću u svakodnevnom životu".

Analizom 97 televizijskih programa koji treba da budu emitovani u narednoj sezoni, od ukupno 700 likova 31 je pripadnik LGBT populacije. Najviše homoseksualca biće u emisijama na televiziji Ej-Bi-Si (ABC), zatim na Foksu i Si-Bi-Esu (CBS), gde je zabeležen najveći skok u broju likova homoseksualaca. Serija "True Blood" na televiziji Ejdz-Bi-O (HBO) je televizijska serija s najviše likova koji su homoseksualci - čak šest. Broj muškaraca pripadnika LGBT populacije je veći nego broj žena (64, odnosno 36 odsto). Jedini lik tranšeksualca pojavljuje se u seriji "Glee". Broj Afro-amerikanaca u serijama povećao se sa 9,9 na 12 odsto, dok se broj Hispano-amerikanaca smanjio sa 5,6 na 4,1 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track