Grčka TV isekla gej poljubac iz britanske serije
Foto: Youtube

Grčka TV isekla gej poljubac iz britanske serije

Stil -
Iz epizode serije koja je prikazana u ponedeljak isečeno je ljubljenje dvorskog sluge i vojvode koji dolazi u posetu

LONDON - Grčka državna televizija NET se našla na udaru kritika jer je iz britanske dramske serije "Downtown Abbey" isekla scenu poljupca dva geja.

Iz epizode serije koja je prikazana u ponedeljak isečeno je ljubljenje dvorskog sluge i vojvode koji dolazi u posetu.Gledaoci su se na društvenim mrežama žalili na "makaze" a glavna opozociona stranka, levičarska Siriza, ovaj potez televizije je nazvala "očiglednim slučajem cenzure". Kanal NET je saopštio da je uklonio scenu u skladu sa smernicama za roditelje a u vezi sa zaštitom dece.

Siriza je, međutim, opisala ovo uklanjanje kao "ekstremni akt homofobije i diskriminacije koji se... ne može opisati kao da je bez presedana".

Grčka državna televizija je odbacila takve navode i dodala da će epizoda moći da se pogleda u celosti u repriznom programu, noću, kada je podobnije vreme za emitovanje takvih scena.

"Ljubavna veza između dva muškarca... nije bila cenzurisana", rekao je direktor Helenske emiterske korporacije (Hellenic Broadcasting Corporation) Kostas Spiropulos i dodao da poljubac nije prikazan zbog termina serije i odgovarajućih smernica za roditelje.

BBC podseća u izveštaju da je u Grčkoj, zbog veoma teške ekonomske situacije i sve veće nezaposlenosti, u porastu broj krivičnih dela iz mržnje, kao i desničarski ekstremizam.Ultradesničarska stranka "Zlatna zora" je poslednjim izborima došla gotovo niotkuda i osvojila 18 poslaničkih mesta u parlamentu.

U sukobu sa policijom prošle sedmice ispred jednog pozorišta u Atini, demonstranti, uključujući poslanike "Zlatne zore", tražili su skidanje sa repertoara jedne američke predstave u kojoj se Isus i njegovi apostoli prikazuju kao gejevi.

http://www.youtube.com/watch?v=wuokxZps5pk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track