POVRATNICI: Smak počeo s probama!
Foto: D. Teodorović - Zeko

Spektakl u decembru

POVRATNICI: Smak počeo s probama!

Stil -
Legende će održati povratnički koncert 29. decembra u Kombank areni, dok su počeli s probama u Domu omladine u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Legendarna grupa Smak, koja će održati veliki povratnički koncert 29. decembra u Kombank areni, počela je sa probama u Domu omladine u Kragujevcu. Pošto je iz Holandije stigao pevač Boris Aranđelović, na okupu su četiri člana koja su proslavila grupu sedamdesetih godina (osim Aranđelovića, tu su gitarista Radomir Mihailović Točak, basista Zoran Milanović i bubnjar Slobodan Stojanović Kepa), ali i mlađi članovi koji su kasnije bili u postavi Smaka (Dejan Najdanović Najda, Milan Milosavljević i Dejan Stojanović).

Takođe, Smaku su se na probama priključili klavijaturista Dejan Zdravevski i basista Filip Milanović, sin originalnog basiste Smaka Zorana Milanovića.- U toku je faza rasviravanja i odabiranja pesama za repertoar koji ćemo svirati u Areni - kaže Radomir Mihailović Točak. - Radimo na pesmi "Spirala", prvom instrumentalu koji je Smak izvodio, i to u

Vatrogasnom domu u Kragujevcu, još 1971. godine. Takođe, na probama svakodnevno sviramo najveće hitove: "Crnu damu", "Ulazak u harem", "Satelit", "Bisku 2", "Šumadijski bluz", "El dumo", "Zajdi zajdi" i tako dalje. U razmatranju su još neke numere, kao što su "Nevidljive terazije", "Tendži tandži" i druge.

- Ovo je veliki događaj za ovdašnju muziku, događaj koji će nas vratiti u vreme kada se znalo ko sme da se popne na binu, u blistavo vreme istinskog majstorstva - kaže Ivan Ivačković u ime produkcijske kuće Music Star, koja organizuje koncert. - Smak je grupa koja je, kako kaže i jedna njihova pesma, svima dala domaći zadatak i koja će, kroz povratak u velikom stilu, to učiniti ponovo. Reč je o grupi koja je vaspitala celu jednu generaciju i do danas ostala neprevaziđeni uzor. Zato i ne čudi što za koncert vlada veliko interesovanje i što se karte odlično prodaju.

Ulaznice za koncert Smaka prodaju se, inače, po sledećim cenama: 1.500 dinara (parter), 2.200 dinara (nivo 200 prve kategorije), 1.800 dinara (nivo 200 druge kategorije) i 1.200 dinara (nivo 400). Prodajna mesta su blagajna Kombank Arene, Bilet centar i Eventim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track